Kleine ruimtes, grote ideeën

Kleine ruimtes, grote ideeën

Tijdens mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar het inrichten van kleine ruimtes. Grote ruimtes zijn soms lastig in te richten, kleine ruimtes ook. Over beide onderwerpen wil ik jullie meer vertellen. In deze blog geef ik je tips voor het inrichten van een kleine ruime.

Rust

Rust is de basis voor een opgeruimd en ruimtelijk interieur. Zeker in een kleine ruimte is rust het uitgangspunt. Natuurlijk kun je ergens in de ruimte knallen met een fel kleurtje of een te gekke accessoire. Rustige objecten en tinten zijn dan een tegenhanger voor deze ‘’eye catcher’’.

De hoogte in

Klein wonen

In een kleine ruimte adviseer ik je meubels te gebruiken met een dubbele functie. Bijvoorbeeld een bank waarin ook opbergruimte zit of een bureau dat ook kan worden gebruikt als eettafel.

Bad met handige opbergruimte

Plaats in een kleine ruimte ook geen meubels die te massief en dicht ogen. De bank op de afbeelding hierboven zou niet snel geschikt zijn voor een kleine ruimte.

Kies bijvoorbeeld een bank die op pootjes staat en rank is van vorm.

Kleine woonkamer handig indelen

Prullaria

Afhankelijk van jouw interieurstijl kun je een basis interieur gaan stylen. Let op dat het niet te veel wordt als dit niet bij de interieurstijl past. Vaak is de quote ‘’ less is more’’ van toepassing in een klein interieur. Bijvoorbeeld wat minder accessoires maar in een grotere maat. Of bundel accessoires in groepen.

Bundelen van accessoires

Kleine ruimte goed benutten

Een kleine ruimte is een uitdaging om effectief en sfeervol in te richten, maar niet onmogelijk. Maak van te voren een interieurplan, om hiermee de beste oplossing voor de desbetreffende ruimte naar boven te halen.

Vraag jezelf af wat je wensen zijn en hiermee wat je belangrijk vind in je woning. Maak (op schaal) een schets wat de ideale indeling zou zijn. Ga vervolgens met je bevindingen aan de slag door lekker te gaan inrichten. Succes!

Bronnen: Laura’s adviesDivaani BlogitKleine badkamersLa RedouteStylizimo en Tiny house pins

Laat een reactie achter