10 mooie boeken voor op de koffietafel

11 mooie boeken voor op de koffietafel

Je koffietafel mooi decoreren met een boek is helemaal van deze tijd. Maar waar vind je deze boeken met mooie kaften (veelal in zwart-wit). Wij hebben de mooiste boeken voor op de koffietafel voor je uitgezocht, zodat je zelf kunt gaan decoreren met boeken in huis.

Het gaat natuurlijk niet alleen maar om de kaft van het boek! Deze boeken zijn stuk voor stuk bestsellers en gaan over fashion, lifestyle, interieur en design. Een lijst waar gelukkig nog een Nederlandse ontwerper in staat; Piet Boon.

#1. Tom Ford – Ten years

Dit boek zien we veel op interieur foto’s en mag niet ontbreken in het rijtje mooie boeken voor op de koffietafel. Het boek is Engelstalig en maar liefst 416 pagina’s dik. Het is een catalogus van zijn werk bij Gucci en Yves Saint Laurent.

Tom Ford boek

Het boek Tom Ford is verkrijgbaar bij Bol.com voor €110,-

Bekijk het boek van Tom Ford op Bol.com

#2.  IN VOGUE

Dit boek geeft je een kijkje in de wereld van het meest invloedrijke magazine ter wereld. Je vindt er een heleboel covers en interieur afbeeldingen in terug die ooit zijn verschenen in het magazine. Het boek is Engelstalig en telt 444 pagina’s.

IN VOGUE boek

Het boek IN VOGUE is verkrijgbaar bij Bol.com voor €41,99

Bekijk het boek IN VOGUE op Bol.com

#3. Dior Couture

Eén van de bekendste namen op het gebied van mode is toch wel Dior. In dit portfolio boek staan de meest spraakmakende haute couture ontwerpen waaronder die van Christian Dior zelf. Het boek is Engelstalig en telt 250 pagina’s.

Boek Dior Couture

Het boek Dior Couture is verkrijgbaar bij Bol.com voor €60,99

Bekijk het boek Dior Couture op Bol.com

#4. Chanel

De trilogie Chanel Fashion, Chanel Jewelry & Chanel Perfume bevat 240 pagina’s en is in het Engels geschreven. Je leest in dit boek alles over Gabrielle “Coco” Chanel. Een must have voor op je koffietafel!

Chanel boek trilogie

De trilogie Chanel is verkrijgbaar bij Bol.com voor €51,99

Bekijk het boek Chanel op Bol.com

#5. Eames

Het bekende ontwerp Ray en Charles Eames zijn in de interieur wereld niet weg te denken. Dit duo is onder andere bekend van de Lounge Chair. En wie kent de schommelstoel van ze niet. Dit Engelstalig boek met 80 pagina’s laat hun populairste werk zien.

Boek Eames

Het boek Eames is verkrijgbaar bij Bol.com voor €18,92

Bekijk het boek Eames op Bol.com

#6. Chanel – Collections and Creations

Dit boek heeft misschien wel de mooiste (hardcover) kaft. Hij is in het Engels geschreven en is een echte aanrader voor de fashion en design liefhebber. Het boek omvat de mooiste ontwerpen geïnspireerd op de legendarische Chanel No 5.

Boek Chanel

Het boek Chanel is verkrijgbaar bij Bol.com voor €25,99

Bekijk het boek Chanel op Bol.com

#7. How to be Parisian

Dit boek beschrijft op een moderne manier de kijk van een Franse vrouw op cultuur, mode en houding. Het boek is in het Engels geschreven en telt 254 pagina’s.

Boek How to be Parisian

Het boek How to be Parisian wherever you are is verkrijgbaar bij Bol.com voor €16,99

Bekijk het boek How to be Parisian op Bol.com

#8. Louis Vuitton / Marc Jacobs

Het boek In Association with the Musee des Arts Decoratifs, Paris van Louis Vuitton en Marc Jacobs telt 308 pagina’s en is in het Engels geschreven.

Boek Louis Vuitton en Marc Jacobs

Het boek is verkrijgbaar bij Bol.com voor €46,99

Bekijk het boek op Bol.com

 

#9. Studio Piet Boon

Er ontbrak nog een Nederlandse ontwerper in deze lijst. Piet Boon vertelt in dit boek over de missie van de studio. Het boek is wel Engelstalig en omvat 288 pagina’s.

Boek Studio Piet Boon

Het boek Studio Piet Boon is verkrijgbaar bij Bol.com voor €65,99

Bekijk het boek Studio Piet Boon op Bol.com

#10. The Rolex Story

Voor de mannen mag er natuurlijk geen boek ontbreken. Dit boek vertelt de geschiedenis over het populairste horlogemerk ter wereld Rolex. Het boek is Engelstalig en omvat 144.

Boek The Rolex Story

Het boek The Rolex Story is verkrijgbaar bij Bol.com voor €35,99

Bekijk het boek The Rolex Story op Bol.com

Bronnen: Stylizimo

Laat een reactie achter