4 Trends voor een warm interieur!

Pelletkachel woonkamer

Van trends krijgen we nou eenmaal nooit genoeg. Daarom ging ik op zoek naar de trends voor het creëren van een warm interieur. Dat kun je niet enkel doen door het toevoegen van ‘echte’ warmte met een kachel of kaarsen, maar ook door het toevoegen van een specifieke kleur of een accessoire. Met welke trend ga jij jouw woonkamer ‘warmer’ maken?

Trend 1 | Pelletkachel

Ik begin direct met mijn persoonlijke favoriet: de pelletkachel. Mijn nicht heeft deze nu net een maand in haar huis staan en ik was direct verliefd. Zo’n kachel staat enorm gezellig in je woonkamer en geeft ook enorm veel warmte!

Wil je dus meer warmte in je woonkamer creëren, zowel letterlijk als figuurlijk, dan is een pelletkachel de perfecte oplossing! Daarnaast zit hier ook nog eens subsidie op en scheelt het je op jaarbasis dus ook flink in je stookkosten. Kortom: met een pelletkachel zit je er dubbel warm bij!

Je hoeft enkel houtpellet te kopen om de kachel mee te verwarmen. En die kun je eenvoudig online kopen bij Toppellets.nl.

Grijs zwarte pelletkachel woonkamer

Pelletkachel zwart woonkamer

Trend 2 | Planten

Planten zorgen voor leven en warmte in je woonkamer. Zo kun je met het toevoegen van planten dus extra warmte creëren. Niet alleen een simpele tip om je woonkamer mee op te fleuren, maar tevens een goed betaalbare oplossing die je snel kunt toepassen!

Ga voor een combinatie met natuurlijke materialen, zoals hout of bamboo voor een nog warmere sfeer. Kies voor grote planten in een pot, dit bedekt direct een stuk muur, waar je zo niets meer hoeft op te hangen voor sfeer: hier zorgt de plant al voor!

Warme woonkamer met planten

Trend 3 | Sfeerlicht

Sfeerlicht, het woord zegt het al, zorgt voor sfeer in je woonruimte. Kies voor warm licht en je krijgt direct een warme sfeer in je woonkamer. Heb je af en toe ook wat meer licht nodig, kies dan voor verlichting welke dimbaar is.

Zelf ben ik enorm fan van de cotton balls als sfeerverlichting. Ik heb ze meegenomen uit Thailand tijdens mijn backpackreis, maar ze zijn ook online bij diverse winkels te koop, in vele kleuren! Zo kun je ze dus ook nog eens matchen aan je interieur wanneer ze niet branden.

Cotton balls woonkamer decoratie

Trend 4 | Materialen

Door verschillende materialen met elkaar te combineren krijgt je woonkamer een warmere sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een hoogpolig vloerkleed, gecombineerd met een gebreide plaid en harige kussens op de bank!

Warme sfeer woonkamer door verschillende materialen

Warme woontrends bij mij thuis

Zelf heb ik thuis een witte leren bank, gecombineerd met verschillende materialen kussens in het grijs en olijfgroen. Een warme combinatie door de kleuren én door de combinatie van verschillende materialen. Een vloerkleed zou ik nog kunnen toevoegen voor nog meer warmte.

Daarnaast heb ik dus ook cotton balls in huis hangen voor sfeer én heb ik grote planten staan, gecombineerd met houten accessoires. Enkel de pelletkachel ontbreekt mij dan nog! Welke van deze trends voor een warm interieur heb jij in jouw woonkamer?

Bronnen: NNuullooYourfireMCZ, Shakermaker, Lonny, Lindevegen, Instagram

Laat een reactie achter