Balkon inrichten

Balkon inrichten

Heb je een leuk balkon maar weet je niet hoe je deze efficiënt en gezellig kunt inrichten? Het is vaak lastig de juiste planten uit te zoeken en een zithoek te creëren waar je lekker van de zon kunt genieten. We helpen je op weg met een aantal handige tips!

Balkon inrichten:

Planten
Maak gebruik van kunststof plantenbakken. Deze zijn handig te verplaatsen, makkelijk in onderhoud en niet te zwaar voor je balkon. Er zijn naast de kunststof plantenbakken ook plantenbakken verkrijgbaar die je aan je balkon kunt hangen. Dit neemt vaak weinig ruimte in beslag en zorgt ervoor dat je wat beschut zit zonder inkijk. Let er wel op dat de plantenbakken niet naar beneden kunnen vallen. In sommige gevallen mag je de plantenbakken volgens de huur-/of koop overeenkomst niet aan de buitenzijde hangen in verband met de veiligheid. Check dit dus wel eerst voor je begint!

Vloer
Om de balkonvloer wat gezelliger aan te kleden kan je gebruik maken van kleine vlonder tegels. IKEA heeft een aantal leuke exemplaren in het assortiment.

Verticaal tuinieren
De tuintrend verticaal tuinieren is natuurlijk ideaal voor je balkon of dakterras. Een mooie opvuller van een kale muur. Zorg er wel voor dat je bij aanschaf van de planten rekening houdt met de stand van de zon en de wind. De planten moeten uiteraard wel geschikt zijn voor op het balkon.

Meubelen
Natuurlijk wil je ook lekker kunnen genieten van een hapje en drankje op je balkon in de zon. Denk niet al te groot bij het uitzoeken van de tuinmeubelen. Er moet tenslotte nog voldoende ruimte overblijven om je te kunnen verplaatsen. Een bistro set is ideaal voor op het balkon en past vrijwel altijd! Ook zijn er kleine lounge meubelen verkrijgbaar in hoekopstelling.

Meer inspiratie voor het inrichten van je balkon vind je op IKEA.

3 reacties op “Balkon inrichten

  1. Lisa zegt:

    Leuke ideeën, ik ga zeker even op zoek naar plantenbakken die ik aan mijn reling kan hangen! Ook ben ik al bezig geweest met een aanleggen van een balkonvloer,dus mijn balkonnetje is bijna zomer-proof!

  2. Evy zegt:

    Super leuke ideeën zelf heb ik tegels op mijn balkon. Het zijn van die grote grijze tegels super mooi maar ik moest er inderdaad nog een mooie zitplek en planten voor hebben. Zeer veel dank voor je tips. Ik ga aan de gang maar dan winter proof, want zomer zal nu niet meer lukken ;)

Laat een reactie achter