Behangtrends voorjaar 2014

De nieuwste behangtrends van het voorjaar

Waar het behang het ene jaar meer trendy is dan het andere jaar, is het eigenlijk nooit uit het woonbeeld weggeweest. Dus ook dit voorjaar niet. Behang is en blijft namelijk de ideale manier om je interieur een persoonlijke touch te geven. Benieuwd naar de nieuwste behangtrends voorjaar 2014? Lees dan zeker verder.

Opvallende prints en patronen

Grafische patronen zijn weer helemaal happening. Deze patroonsoort komt vaak voor in een Scandinavisch interieur. En waar retro-prints en sjablonen voorheen alleen maar in ouderwetse interieurs voorkwamen, vinden ze tegenwoordig juist steeds meer hun weg naar het moderne interieur. Een vleugje nostalgie gecombineerd met een warme, gezellige sfeer.

Prints en patronen zijn erg opvallend en kunnen dus té overheersend zijn. Wees dus voorzichtig wanneer je kiest voor deze behangsoort. Houd het bij het behangen van één accentmuur in plaats van de totale ruimte.

Behangtrends voorjaar 2014 - Grafische patronen

Stoer lederlook behang

Bij lederlook behang wordt al snel aan een stoere uitstraling gedacht, maar naast het stoere karakter zorgt deze behangsoort juist ook voor een chique uitstraling. Het grote voordeel aan lederlook behang is dat je al een erg uitgesproken item aan je interieur toegevoegd hebt, waardoor je met de rest van je meubelen en accessoires juist wat rustiger aan kunt doen. Het lederlook behang behoort echt bij de nieuwe generatie behangpapier welke aansluit op de actuele trends op het gebied van interieuraankleding.

Behangtrends voorjaar 2014 - Lederlook behang

Natuurvriendelijk productieproces

Wat in 2014 op behanggebied voornamelijk van belang is, zijn de veranderingen in het productieproces van behang. Bij deze productie staat het milieu namelijk centraal. Om het milieu een handje te helpen worden er steeds meer en steeds vaker milieuvriendelijke producten gemaakt, waaronder dus behangpapier. Ook milieuvriendelijke behangtrends zien we in het voorjaar van 2014.

Out of the box denken

Out of the box denken met behang? Jazeker ook op het gebied van behang kan er out of the box gedacht worden. Bij behangen wordt er vaak gedacht aan het behangen van de muur, maar dit kan juist veel breder gezien worden. Probeer bijvoorbeeld eens een gedeelte van je plafond mee te behangen, bekleed een oude kast of creëer juist een soort van paneel met een aantal stroken opvallend behang.

Op Behangwebshop.nl kun je naar hartenlust aan de slag gaan met het uitzoeken van jouw favoriete behang.

Laat een reactie achter