Binnenkijken bij Paulette Iliohan

Binnenkijken bij Paulette Iliohan

We namen vorige week een kijkje in het bijzondere huis van interieurstylist Paulette Iliohan. Het eerste dat opvalt is de verzameling aan bijzondere kunst objecten. Het grote standbeeld, de enorme lampenkap en de collage kunst aan de muur.

Dit huis ademt en geeft je een bijzonder warm en welkom gevoel.

Het olifantje is een niet te missen object in de woonkamer en kenmerkt de bijzondere smaak van Paulette. Ze vond hem op de rommelmarkt. Voorheen heeft het olifantje op een draaimolen gestaan.

Het levensgroot neoclassicistisch beeld in haar kamer vond ze in Duitsland. Waar het vroeger imposant stond te staan in een centrale hal van een slot ergens in Duitsland.

Paulette: De divan is mijn favoriete plekje in huis, lekker lezen onder de lamp en voor de houtkachel.

De grote lampenkap komt uit de collectie van Jan des Bouvrie, hier heeft ze zelf een voet onder gemaakt. Design gecombineerd met een “eigen maaksel”. Zo zien we in het huis wel meer verschillende verrassende combinaties. Oud met nieuw en kunst met vondsten van de rommelmarkt.

Een belangrijke tip die Paulette ook bij haar thuis heeft toegepast is blijf bij jezelf. Het interieur moet iets vertellen, het moet jouw verhaal zijn. Woontrends kunnen inspireren, maar mogen niet het doel zijn bij het inrichten van je huis.

Leefbaarheid is essentieel, vandaar de grote tafel. Dit is een eigen ontwerp van Paulette die ze heeft laten maken met als doel een leeftafel waar aan gegeten, gespeeld, gewerkt en geborreld kan worden.

In de oude papegaaienkooi wonen twee schattige tortelduifjes. Deze zijn al meer dan twintig jaar bij Paulette en vliegen regelmatig rond door het huis.

De oude schoolkast in de keuken dient nu als servieskast. Het is wel duidelijk geworden dat Paulette houdt van combineren. Zo combineert ze verschillende stijlen, maar ook verschillende vormen. Dit zie je terug bij de stoelen rondom de tafel. Zolang je de kleuren hetzelfde houdt kan je qua vormgeven van alles bij elkaar zetten.

Tips van Paulette:

Als je kunst ophangt, hang het dan niet te hoog. Maak een compositie met datgene waar het bij hoort, zoals de bank en kast. Zorg ervoor dat het één plaatje wordt in plaats van afzonderlijke beelden.

Als je kiest voor een rustige basis in je interieur, kun je daarbij in stijlen en materialen naar hartenlust combineren.

Woontrendz-binnenkijken-bij-paulette-iliohan

Woontrendz-lamp-en-beeld-paulette

46

Woontrendz-vogelkooi-paulette

36

Paulette blogt voor Woontrendz en is interieurstylist bij de woonwinkel Vesta in Groningen. Wil jij ook advies van Paulette? Maak een afspraak via de Vesta interieuradvies pagina.

Fotografie: Beeldig Interieur – Interieurfotografie

Laat een reactie achter