7 Redenen waarom 70% van de bedden boxspring is

Boxspring Vintage Charm - Boxsprings.nl

Wist je dat tegenwoordig 70% van de verkochte bedden een boxspring is? Boxsprings zijn populair! Wij begrijpen wel waarom…

Sta je op het punt om een nieuw bed aan te schaffen? Of ben je gewoon benieuwd waarom zoveel mensen een boxspring kiezen? Ontdek dan 7 redenen achter het succes van de boxspring.

Boxspring voordelen

Er is natuurlijk een reden voor het succes van dit moderne bed. Sterker nog, wij komen zelfs tot 7 concrete boxspring voordelen. Wij zouden Woontrendz niet zijn wanneer we beginnen met de redenen die met de stijl en uitstraling van je interieur te maken hebben:

1. Boxspring past altijd bij jouw interieur
Een boxspring bestaat uit boxen, die worden bekleed met textiel of leder. Net als bij een bankstel bieden deze stoffen meer mogelijkheden dan hout of metaal, zoals bij een ledikant. Een boxspring moet je dus eigenlijk meer zien als een meubel, waarin je slaapt.

Bij de aanschaf van een boxspring heb je vaak veel flexibiliteit bij de bepaling van de kleur. Uit ‘kleurenwaaiers’ van stoffen kies je de gewenste stof en kleur, die perfect bij jouw interieur passen. Zo krijg je een bed dat aansluit bij je bestaande woonsituatie.

Bij een boxspring wordt vaak ook een hoofdbord gekozen. Het hoofdbord is een extra element dat je bed extra speciaal maakt.

Vele mogelijkheden en flexibiliteit qua stijl voor je interieur dus. Een duidelijk voordeel, vinden wij.

2. Boxspring geeft luxe uitstraling
Simpel; een boxspring straalt luxe uit! Daarom kom je ze ook zoveel tegen in hotelkamers.

Wie wil er nu niet een luxe bed, dat qua kleuren en materialen ook nog eens perfect bij jouw slaapkamer past?

3. Meer slaapcomfort
Hecht je veel waarde aan een goede nachtrust? Ook dan biedt dit type bed voordelen. De techniek is anders dan die van een ledikant. Het is technisch verder ontwikkeld, wat meer comfort betekent.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een dubbele of driedubbele ondersteuning? En wat te denken van de speciale matrassen, die zijn voorzien van vering. In combinatie met de vering in de boxenbodem is het comfort optimaal.

Lekker slapen en uitgerust zonder pijntjes wakker worden! Hmmmm…!

4. Voor elk type slaper
Of je nu op je buik, rug of zij slaapt. Gestrekt of in foetushouding. Maakt niet uit, want de techniek van een moderne boxspring en de speciale matrassen zijn optimaal voor elke houding. Een boxspring maakt het ook mogelijk om vrijwel elk type matras te kiezen (en te vervangen).

5. Een boxspring is frisser
Wanneer je aan het eind van de dag je slaapkamer binnenloopt, dan wil je toch niets liever dan dat het er lekker fris ruikt? Een boxspring ventileert beter door de open ruimte en de verenstructuur in het matras.

6. Duurzamer dan andere bedden
De boxen van een boxspring zijn stevig en hebben binnenvering. Deze is erg goed bestand tegen de druk van het menselijk lichaam. Beter dan bijvoorbeeld de lattenbodem.

Ook de matrassen voor een boxspring zijn in het algemeen van beter kwaliteit en gaan langer mee. Met dit soort bedden doe je dus langer.

Vernieuwen is natuurlijk ook mogelijk. Nieuwe bekleding erop en je hebt een nieuw bed!

7. Aantrekkelijk in aanschaf
Een misvatting is dat een boxspring per definitie duur(der) is. Dat was heel lang geleden zo. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders en is er concurrentie, waardoor de prijs echt niet torenhoog hoeft te zijn. Integendeel zelfs…!

Boxspring sfeerimpressie

Kijk eens naar deze afbeeldingen om te zien wat er qua interieurstyling allemaal mogelijk is met een boxspring:

belmont rose   boxspring icebox   city chique parade

Tip: Online boxspring kopen

Naast het feit dat er tegenwoordig vaker wordt gekozen voor een boxspring als bed, worden ze tegenwoordig ook steeds meer online gekocht. Er zijn inmiddels diverse webwinkels om uit te kiezen.

Er is echter één boxspring webshop die eruit springt als absolute specialist en dit is: Boxsprings.nl
Boxsprings.nl is enkel en alleen een webwinkel en heeft geen showroom of opslag met grote voorraden. Dit bedrijf verkoopt alleen online en werkt direct samen met leveranciers. Hierdoor blijven de prijzen relatief laag, wat voor jou als natuurlijk aantrekkelijk is.

Het aanbod is ook divers. Van diverse merken, bekende en minder bekende, wordt een ruim assortiment boxsprings, matrassen, toppers en en beddengoed aangeboden in de webshop.

Ben je op zoek naar een boxspring? Dan moet je zeker eens kijken op www.boxsprings.nl.

Waarom kies jij voor een boxspring?

In dit artikel heb je gelezen waarom een boxspring populair is en nog steeds aan populariteit wint. Uiteraard zijn we benieuwd naar jouw mening. Waarom kies jij voor een boxspring? Of juist niet?

Laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen. Je kan naar @Woontrendz tweeten of een bericht achterlaten op onze Facebook-pagina.

2 reacties op “7 Redenen waarom 70% van de bedden boxspring is

  1. Isabel zegt:

    Ik heb een tijdje in Ierland gewoond en daar huur je een huis doorgaans ingericht. Zo maakte ik kennis met het begrip boxspringbed. Ik was er zo opgetogen over, dat ik na terugkeer in Nederland meteen in een boxspring heb geïnvesteerd.

Laat een reactie achter