Budget Walk-in closet

Budget walk-in closet

Binnenkijken – Budget Walk-in closet 

Het is een feit; onze Hollandse tussenwoningen zijn er helaas niet op ingericht. Een goeie ruimte voor een walk-in closet, zoals je regelmatig voorbij ziet komen in buitenlandse woonprogramma’s. Daar kunnen we vaak alleen maar van dromen. Wij moeten het meestal doen met een wandje in de slaapkamer waarbij er vaak door de bouwer/architect (die zelf waarschijnlijk een mega huis met ruimte voor wel 10 inloopkasten bezit) al wordt bepaald waar dat wandje moet komen te staan. Veelal achter de deur, want anders is er immers geen ruimte meer voor je bed. Maar wij laten ons niet zo snel uit het veld slaan! Creatief als dit Hollandse volkje is met de krappe ruimte die wij met z’n allen moeten delen in dit landje, worden er vaak andere mogelijkheden gecreëerd.

Eerlijk gezegd had ik zelf de hoop op een droom van een inloopkast ook al bijna opgegeven, totdat ik dit supermooie (budget!) exemplaar voorbij zag komen. Het hoeft eigenlijk helemaal niet moeilijk te zijn. Nieuwe inspiratie, een bescheiden budget en een tikje doorzettingsvermogen (lees: technische overredingskracht) is all you need. Houd echter wel rekening met een paar kleine obstakels along the way..

Walkincloset3

Woon je op jezelf dan is het eerste obstakel voor jou niet van toepassing (lucky you). Woon je samen, dan is het best een klus om je liefde ervan te overtuigen dat er ruimte vrijgehouden of -gemaakt moet worden voor een inloopkast in jullie (nieuwe) onderkomen. Laat staan dat er ook nog een budget voor vrijgemaakt moet worden. = obstakel 2.

Om toch te overtuigen dat een inloopkast wel degelijk van levensbelang is, heb ik in mijn situatie niet het woord inloopkast gebruikt, maar het praktische idee geopperd – gewoon maar een hersenspinsel – om het kleinste kamertje van ons nieuwe huis te gaan gebruiken als een soort linnenkamer voor beddengoed, handdoeken en (jaja) kleding. Alles netjes opgeborgen in één ruimte waarbij zijn gedeelte gescheiden is van mijn gedeelte en het linnengoed. Geen zwervende kasten door het hele huis maar alles praktisch en overzichtelijk bij elkaar. Mannen zijn nu eenmaal praktische wezens.

parfume_tray   Walk-in-closet4   Walk-in-closet_1

Als je die droom van een walk-in closet eindelijk kunt verwezenlijken mag je je storten op de inrichting ervan. Gelukkig hebben de groot aanbieders al lang en breed in de gaten dat hier veel vraag naar is en weten hier goed op in te spelen met een mega-aanbod aan de meest uiteenlopende inbouw-systemen en mogelijkheden. Daar hangt meestal wel een prijskaartje met een of zelfs twee nulletje teveel aan vast, dus komt je budget al snel angstig om het hoekje kijken. Laat je echter niet uit het veld slaan en haal je voordeel uit dit grote aanbod door je te laten inspireren met alle verschillende mogelijkheden die zij al voor jou uitgedacht hebben en ontwerp op die manier de inrichting van jouw eigen budget droom versie. Met een klein beetje creativiteit en een paar toffe voorbeelden kom je al een heel eind. Onze Scandinavische bovenburen zijn hier inmiddels goed bedreven in dus laten wij dat voorbeeld volgen. Laat je inspireren en kijk binnen in deze geweldige Scandinavische inloopkast. Ik ben fan!

Walk-in-closet_2   Walk-in-closet_5   Walk-in closet

Bron: stylizimo.com

Een reactie op “Budget Walk-in closet

  1. Pingback: walk in wardrobe on a budget | wardrobe 2015

Laat een reactie achter