Buitenverlichting trends 2017

Buitenverlichting trends 2014

De tijd van buiten zitten komt er weer aan. Tijd om met de buitenverlichting aan de slag te gaan. In dit artikel delen we de belangrijkste trends op het gebied van buiten- en tuinverlichting.

Tuintrend: de tuin als verlengstuk van ‘binnen’

Dat de tuin steeds meer als verlengstuk van je interieur wordt gezien, is al jaren de trend. Dat geldt ook voor dit jaar. Maar in 2014 gaan we nog iets verder… De leefruimte van binnen wordt bijna letterlijk uitgebreid naar buiten deze zomer.

De belangrijkste trend op het gebied van buitenverlichting is een verlengde van deze belangrijke tuintrend.

Buitenverlichting trend: binnenverlichting naar buiten

In 2014 ook gaat de buiten- en tuinverlichting op binnenverlichting lijken. Echt letterlijk zelfs!

Traditionele lampen voor binnen krijgen een waterdichte variant voor buiten. Deze sfeerlampen kunnen het hele jaar door buiten blijven staan.

Bekijk ter inspiratie deze buitenverlichting sfeerimpressies:

Buitenverlichting trends 2014 lampen met lampenkap   Buitenverlichting trends 2014 vloerlamp   Buitenverlichting trends 2014   Buitenverlichting trends 2014 vloerlampen

In deze foto’s wordt goed duidelijk hoe de buitenverlichting steeds meer op lampen gaan lijken die binnenshuis worden gebruikt!

Een leuke trend vinden wij bij Woontrendz. Lampen zijn een belangrijk aspect van het interieur. Deze tuinverlichting trend maakt het mogelijk om in de tuin ook steeds meer stijl toe te voegen. Wij zijn inmiddels de ‘paddenstoel lampen’ wel zat…

Buitenverlichting trend: energiezuinig met LED-lampen

Naast dat er meerdere soorten lampen bij komen voor buiten, speelt energiezuinigheid ook steeds meer een belangrijke rol. Deze trend sluit aan bij een algemene trend, waarbij alles energiezuiniger moet (en vaak ook kan). Ook deze juichen wij toe!

Tuinverlichting brandt vaak langdurig en veel. Een zo laag mogelijk verbruik tegen een goede lichtopbrengst is dan dé oplossing. Buitenverlichting met LED-lampen biedt deze voordelen van een laag verbruik en veel branduren.

Om over te stappen naar LED hoef je niet per se de huidige tuinverlichting te vervangen. Veel geld hoeft het dus niet eens te kosten. Overstappen op LED levert op lange termijn juist geld op!

Er zijn twee mogelijkheden om over te stappen op LED:

  • Nieuwe buitenverlichting met geïntegreerde LED-lampen. Bijvoorbeeld de Philips Ledino Outdoor serie; op dit moment een populaire collectie.
  • Bestaande verlichting voorzien van LED-lampen, net als binnenshuis. Bijvoorbeeld een E27 (meest gangbare maat fitting) LED-lamp voor staande tuinspots. Deze biedt dezelfde voordelen van een laag verbruik (slechts 5,5W) en een hoge lichtopbrengst (maar liefst 32W). Ook het aantal branduren ligt erg hoog: meer dan 15.000!

Aan de slag met buitenverlichting

Heb jij de tuinverlichting al weer klaargemaakt voor dit jaar? Vergeet dan niet deze toffe buitenlamp met stekker te bestellen. Past echt goed in iedere tuin!

Een reactie op “Buitenverlichting trends 2017

Laat een reactie achter