De afvalbak, van verdomhoekje naar prachtig pronkstuk

Retro prullenbak Brabantia

De prullenbak heeft een ware evolutie doorgemaakt. Vroeger was het een vies ding waar je zo min mogelijk contact mee wou hebben. Nu is de afvalbak vaak een trendy object dat een pronkstuk in menig keuken is! De moderne afvalbak is verkrijgbaar in allerlei hippe kleuren of RVS en zijn er in mooie designs, van retro tot modern. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van inspirerende prullenbakken die er mogen wezen.

Retro prullenbakken

Deze afvalbakken hebben de allure van het verleden met vaak de kwaliteit van het heden. Een stijl die vaak terugkomt is die van de jaren vijftig. Oftewel met mooie ronde vormen en zachte pastelkleuren. Ook chroom hoort echt thuis in deze retrostijl.

Kleurrijke afvalbakken

Prullenbakken zijn er tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog. Een afvalbak in een spetterende kleur knalt echt in je keuken. En het wordt steeds makkelijker om een prullenbak te vinden die bij de rest van je keuken past.

Moderne prullenbakken

Strak vormgegeven afvalbakken van metaal of in basic kleuren, dat kenmerkt de moderne prullenbak. Mat RVS, matzwart kunststof, strak glimmend wit of chroom geven deze afvalbakken een extra chique uitstraling.

Zo zie je, er valt tegenwoordig genoeg moois te kiezen, als het om prullenbakken gaat. Je vind er altijd wel een die bij je interieur past. En heb je eenmaal een mooie nieuwe afvalbak, dan wil je hem ook mooi en schoon houden! Lees hier handige tips om je afvalbak schoon te maken!

Een reactie op “De afvalbak, van verdomhoekje naar prachtig pronkstuk

  1. Pim zegt:

    Een afvalbak moet je echt zien als eycatcher in je keuken of badkamer. Zeker bij een witte keuken kun je je afvalbak er uit laten knallen met een mooie kleur. Geef daarbij ook iets meer uit aan een goede prullenbak. Deze hebben handigheidjes zoals antislip en een geruisloze sluiting van het deksel.

Laat een reactie achter