De juiste vloer kiezen: tips en inspiratie

PVC vloeren inspiratie

Wie op zoek is naar een nieuwe vloer heeft veel keuze en stelt zich vaak de vraag:

Hoe kies ik de juiste vloer?

Van tegels tot de ‘nieuwe laminaat’ PVC-vloer en alles wat ertussen zit. Buiten het selecteren op smaak, heeft iedere vloer zijn persoonlijke eigenschappen. Maar waar kun je nou het beste op letten bij het kiezen van de juiste vloer? In dit artikel verschillende tips en adviezen op een rijtje.

Vloer kiezen op basis van de ruimte

De keuze voor het materiaal is sterk afhankelijk van de ruimte waarin de vloer komt te liggen. In de woonkamer zijn bijvoorbeeld vele materialen mogelijk, terwijl in de keuken en badkamer moet worden gelet op de vochtbestendigheid van de vloer.

Maar de tijden zijn veranderd; waar vroeger vooral werd geadviseerd tegels te gebruiken in vochtige ruimtes, is er nu zelfs laminaat en zijn er houten vloeren beschikbaar die, eventueel na impregnatie, prima functioneren in keuken of badkamer. De beste tip: blijf praktisch nadenken. Hoogpolige vloerbedekking onder je bureaustoel? Dat rolt niet makkelijk en trekt lelijke strepen. Zonde van je prachtige vloer.

Vloerkeuze op basis van de gebruikers

Wat is de levensstijl van de gebruikers? In een huis met veel kinderen of huisdieren zal een andere keuze gemaakt worden dan in het huis van een ouder stel of een bedrijfsruimte. De levensstijl heeft namelijk invloed op slijtage van de vloer, hoe gemakkelijk deze schoon te maken moet zijn en het al dan niet reduceren van contactgeluiden.

Eigenschappen versus smaak

Het is belangrijk dat u die vloer kiest die u mooi vindt. Een vloer is enorm sfeerbepalend in iedere ruimte. Het beste advies luidt: kies de kleur met uw hart, het materiaal met uw verstand. Ligt er in de betreffende ruimte vloerverwarming? Wilt u een zachte, warme vloer aan de voeten? Wilt u de vloer zelf leggen en hoeveel tijd wilt u besteden aan het onderhoud? Wat is uw budget?

Maak voor uzelf een lijstje waaraan de vloer moet voldoen per ruimte. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken en selecteren welke vloeren geschikt zijn en welke vloeren u weg kunt strepen. Denk hierbij aan vochtbestendigheid, geluiddempend, onderhoud, leggemak, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, uitstraling en schoonmaakgemak.

De vloerkeuze; een vergelijker

Goed. Nu u weet waar u op moet letten kunt u gaan kiezen. Maar welke vloeren zijn er eigenlijk allemaal? En welke eigenschappen hebben deze vloeren? Vloerenwebwinkel Handyfloor.nl heeft alle soorten vloeren en hun eigenschappen in een overzichtelijke productvergelijker geplaatst. Dat maakt de keuze wat gemakkelijker.

Vloer kiezen overzichtstabel

Vloer kiezen op basis van inspiratieafbeeldingen

Meer weten over het kiezen van een vloer?

Wilt u meer informatie over vloerkeuze, de verschillende soorten vloeren of heeft u een andere vraag?
Kijk dan ook eens op https://www.handyfloor.nl/product-vergelijker/

4 reacties op “De juiste vloer kiezen: tips en inspiratie

  1. Jurgen zegt:

    Erg handig blog voor iemand die op zoek is naar de juiste vloer. Ik ben zeker van mening dat een vloer de hele ruimte kan bepalen. Een moeilijke keuze maar met een “vergelijker” en showrooms mij uiteindelijk hebben overgehaald!

  2. Femke zegt:

    Wat een moeilijke zoektocht is het toch.. Ik ben al lang op zoek naar de juiste vloer met een goede prijs om onze vloer in de woonkamer te vervangen. Erg handig deze vergelijker!

Laat een reactie achter