De letterbak is back!

De letterback is back!

Te veel leuke spulletjes, accessoires of rommeltjes.. hoe je het ook wilt noemen, uiteindelijk wil je het liefste alles neerzetten maar tsja ruimte tekort.

En het wordt snel een rommelige bedoeling, beetje zoals bij sommige oma’s thuis, een hele vensterbank vol met beeldjes, plantjes etc. Stoffig en vol.. dat is nou niet bepaald mijn bedoeling van een leuke inrichting anno 2015.

vtwonen letterbak

Bron: vtwonen

De oplossing is er in veel verschillende vormen en maten, hij is al een tijdje terug maar hangt sinds kort ook in mijn woonkamer (en ik ben er helemaal blij mee): De letterbak! Op zich geen nieuw idee, in de jaren 70 had menig gezin zo’n kastje met kleine vakjes, gevuld met mini beeldjes in huis.

Maar de letterbak is zeker wel geëvolueerd sinds die tijd, het hoeven bijvoorbeeld niet perse meer allemaal kleine vakjes te zijn.

vtwonen letterbak

Bron: vtwonen

De basis van het idee blijft hetzelfde, vakjes die je kan vullen met mooie dingen. En het mooie ervan is dus dat het één geheel blijft. Omdat alles ingekaderd en geclusterd is in één groot vak blijft het overzichtelijk en rustig.

Letterbak_1

Bron: Bloesem Living

Zo’n letterbak kan je dan helemaal op je eigen manier inrichten, met mooie souvenirs van verre reizen, een verzameling oude beeldjes, verschillende kleine plantjes of bijvoorbeeld heel strak met allerlei spulletjes in één kleur. Ook in een kinderkamer of in slaapkamer is deze bak goed op zijn plek en handig ook nog want je kan er gewoon veel in kwijt!

Ook het formaat en de kleur van de letterbak kan je aanpassen aan je eigen wensen en natuurlijk de ruimte waarin deze komt te hangen.

Een wit vierkant past mooi in een kleinere ruimte met een strakke woonstijl, boven een grijze bank zou een langwerpige, grijs geverfde bak goed passen en op een kinderkamer is er eentje met een lekker fel kleurtje wel op zijn plek.

Letterbak kinderkamer

Bron: Villa Appelzee

Wat ik zelf heb ondervonden bij het inrichten van mijn letterbak is dat het leuk is dat het spulletjes zijn waar je een leuke herinnering aan hebt of waar je een fijn gevoel bij krijgt wanneer je deze ziet. Zo wordt het een echt eigen(wijs) ontwerp en zal het iedereen direct opvallen wanneer ze de kamer in komen!

Letterbak met geel

Bron: C-More

Ik heb een aantal heel diverse letterbakken bijgevoegd zodat jullie inspiratie kunnen op doen en kunnen zien wat de eindeloze opties zijn van de good old letterbak!

Ik heb ook een kiekje van mijn eigen bak bijgevoegd!

Letterbak van Laura

Beeld: Laura Voeten

Wat zouden jullie voor leuke spulletjes in een letterbak plaatsen? En als je al een letterbak hebt thuis zou ik heel graag een foto zien!

Bron hoofdfoto: Fonq

2 reacties op “De letterbak is back!

 1. Miranda zegt:

  Hallo Laura,

  Mijn zoon wilt een letterbak. Nu heeft hij de roze van jou gezien maar waar heb je die gekocht?
  We zoeken er zo een in wit of grijze kleur.
  Super leuk voor zijn skylanders! De nieuwe oude letterbak idd.

  Ik hoor graag van u.

  Geweldige foto’s en dus ideeën!

  • Laura zegt:

   Hallo Miranda,

   Bedankt voor je enthousiaste reactie!

   Ik heb de letterbak eigenlijk zelf ontworpen nav een voorbeeld die ik gezien heb bij Eigen Huis en Tuin.
   (beste even om ernaar te googlen) En ik heb aan een handige oom gevraagd of hij deze wou maken.

   Het kost niet heel veel om te maken dus je kan het beste op zoek gaan naar iemand die dat voor je kan doen!

   Veel succes ermee!
   Groetjes,
   Laura

Laat een reactie achter