De trend van dit moment: wand panelen

De trend van dit moment wandpanelen

Je kunt ze op social media zoals Instagram en Pinterest niet gemist hebben: wand panelen. De houten wandpanelen geven een sfeervolle indruk en zorgen voor een betere akoestiek. Ze zijn er in verschillende kleuren en kunnen ook met ledstrips afgewerkt worden. Voor het maken van een wand paneel hoef je geen handige Harry te zijn. Je kunt ze direct bestellen en thuis ophangen. Heb jij nog een huis waarin het galmt? Waar geluiden gewoon ongezellig klinken? En waar de muren eruit zien als de binnenkant van een koelkast? Dan is het nu tijd voor wand panelen.

Waar zijn wand panelen van gemaakt?

De mooiste wand panelen hebben een zwarte achterkant. Deze is gemaakt van vilt. De latten zijn van hout. Hoewel er misschien ook wand panelen te vinden zijn van onnatuurlijke materialen, is een duurzaam materiaal wel zo fijn. Zowel voor jezelf als voor het milieu. Wanneer je de wandpanelen op maat zaagt, kun je dit het beste met een invalzaag met linialen doen, want zo wordt alles goed recht.

Wandpanelen

Kunnen wand panelen ook aan het plafond gehangen worden?

Hoewel dit mogelijk is, is het natuurlijk van belang dat alles goed vast zit. Wanneer je zelf niet de kennis of het juiste gereedschap hebt, laat dit dan door een professional doen. Het is weinig werk en zal daardoor ook niet zo veel hoeven kosten. Omdat hoogwaardige wand panelen zeer lang mee gaan, zijn de kosten voor aankoop en montage teruggerekend over de lange levensduur zeer laag.

Nog handig om te weten

Tot slot is het goed om te weten dat ledverlichting in wandpanelen er met afstandbediening en knop is. Bedenk dus goed wat jij wilt. In de meeste gevallen zul je zelf ook de ledverlichting in het wandpaneel kunnen plaatsen als je de handleiding volgt. En ook hierbij geldt: kom je er niet uit, laat de montage dan door een vakman of vakvrouw doen. Overweeg je serieus wand panelen bestellen? Bekijk dan of je samples thuis kunt ontvangen. Zo kun je goed beoordelen welke kleur je mooi vindt voordat je je bestelling plaatst. Bij de juiste kleur bepalen is het altijd raadzaam na te denken over jouw droominterieur in plaats van alleen te kiezen wat mooi staat in je huidige inrichting.

Dit is een gesponsord artikel

Laat een reactie achter