Decoratie voor een kleine tuin

Heb je een kleine tuin? Dan heb je ongetwijfeld ook voor de uitdaging gestaan om deze leuk en gezellig aan te kleden.

Dit voorbeeld van een kleine tuin vond ik geschikt om te delen als tuininspiratie. Een kleine tuin is namelijk niet per definitie een saaie tuin. In het voorbeeld hebben ze gebruik gemaakt van decoratiekussens om een gezellig sfeer te creëren. Er is gekozen voor één accentkleur, waardoor de aankleding compleet en sfeervol aandoet. Al met al een sprekend voorbeeld!

Drie tips voor een kleine tuin

Heb je ook een kleine tuin, misschien heb je dan iets aan onderstaande tips die je helpen bij de invulling:

 • Gebruik lichte basiskleuren
  Lichte kleuren, zoals wit en grijs, maken je kleine tuin optisch groter. Gebruik je donkere kleuren, dan lijkt een ruimte juist nog kleiner. In het voorbeeld is grijs de basiskleur.
 • Gebruik niet meer dan twee accentkleuren
  Wanneer je in een kleine ruimte veel verschillende harde kleuren gebruikt, dan wordt deze chaotisch. Het doel van je tuin is immers om lekker tot rust te komen. Gebruik lichte basiskleuren en breng accenten aan met accessoires (zoals kussen) en gebruik daarbij één of twee accentkleuren om het geheel wat kleur te geven (zoals de kleur roze in het voorbeeld).
 • Niet teveel meubels
  Wat geldt voor het toevoegen van harde kleuren, geldt ook voor meubels. Wanneer je in een kleine tuin teveel meubels plaatst, creëer je onrust. Daarnaast blijft er geen ruimte meer over om je te bewegen. Less is more…

Deel jouw tips voor een kleine tuin

Weet je nog meer goede oplossingen voor de inrichting van een kleine tuin? Plaats dan hieronder een reactie. Ik ben benieuwd naar jouw ideeën!

3 reacties op “Decoratie voor een kleine tuin

 1. Sanne zegt:

  Die vogelhuisjes aan de muur zijn wel heel schattig. Wij hebben laatst een grijze kunststof balkonvloer gekocht, dus grijs wordt onze basiskleur. Het is wel lastig om de andere kleuraccenten te kiezen, maar hoe meer inspiratie als deze hoe beter! :)

Laat een reactie achter