DIY geweven stoel

DIY geweven stoel

De zomer is officieel begonnen! Lekker de tuin in en genieten van het mooi weer. Heb jij nog een oude klapstoel over? Dan kan je hem opnieuw bekleden zoals bij deze stoel is gedaan. Wil jij ook aan de slag met deze DIY geweven stoel?

Voordat je begint is het handig om deze tips te lezen!

Begin niet met het te strak trekken van de eerste rij, het kan dan zijn dat je stoel niet open blijft staan omdat je het te strak hebt geweven. Hij klapt dan dus in… Weef ook niet te dicht in de hoeken van het frame. Houd ruimte, anders verknal het patroon en schuiven de koorden over elkaar heen. Wil je gebruik maken van dunner koord? Bedenk dan wel dat je veel langer bezig zult zijn.

Woontrendz-geweven-stoel-bekleding

Benodigdheden:

  • Stoel aluminium
  • Koord in verschillende kleuren
  • Schaar
  • Schroevendraaier
  • Elastiek

Stap 1:
Verwijder de oude bekleding van de stoel. En zorg ervoor dat je alleen het frame overhoudt.

Stap 2:
Beslis met welke kleur je begint. Bevestig het koord met een dubbele knoop aan de rand van de voorzijde van de stoel.

Woontrendz-diy-stoel-met-geweven-zitting

Stap 3:
Trek het koord onder de zitting van de stoel door om vervolgens over de bovenkant van het frame weer terug te halen naar de het begin. Zorg ervoor dat je elke keer onder de buis van het frame van de zitting blijft met het koord.

Stap 4:
Trek het koord (niet te) strak  en maak vervolgens rijen totdat je van kleur wilt wisselen. Wissel het touw door het met een dubbele knoop aan de reeds bevestigde koord te knopen.

Woontrendz-diy-stoel-ibiza-style

Woontrendz-doe-het-zelf-geweven-stoel-bekleding

Stap 5: 
Weef het koord totdat je in de buurt komt van het einde van het rechte frame. Er blijft nog wat ruimte over aan de zijkanten van het frame. Maar niet gevreesd, dit hoort zo en komt straks helemaal goed!

Woontrendz-stoelbekleding-weven

Stap 6: 
Begin weer met het vastknopen van je andere gekleurde touw in de hoek. We gaan nu horizontaal weven en het ruitpatroon aanbrengen. Weef het koord zoals hierboven afgebeeld. Begin met het koord onder de eerste vier rijen door te halen (twee boven en twee onder, tot je totaal vier krijgt). Haal het touw achterlangs zodat je vier aan de achterkant hebt. Haal het koord om het frame heen en ga weer op dezelfde manier terug naar de andere kant zoals hierboven afgebeeld.

Woontrendz-stoelbekleding-weven-1

Stap 7: 
Begin nu met de volgende serie. Nu begin je met het overslaan van zes koorden. Iedere serie sla je er dus twee over. Keer telkens terug op de manier zoals je de rij bent begonnen.

Woontrendz-weven-van-stoel

Stap 8:
Herhaal dit patroon totdat je een driehoek hebt en aan het eind bent van deze kleur. Dan knoop je weer een nieuwe kleur vast aan het vorige koord om weer verder te gaan.

Woontrendz-stoel-weven

Stap 9:
Zo ziet het resultaat eruit als je alle kleuren touw hebt geweven in driehoeken. Heb je een groter formaat stoel dan kan het best zijn dat je in plaats van 3 driehoeken zoals hierboven afgebeeld op 4 driehoeken uitkomt. Dit is afhankelijk van de grootte van je frame.

Woontrendz-stoel-weven-2

Stap 10:
Knip alle aan elkaar geknoopte uiteinden af en stop het overgebleven koord aan de binnenzijde. Je DIY geweven stoel is nu klaar voor gebruik!

Bron: A Beautiful mess

Laat een reactie achter