DIY houten kaarshouder

DIY houten kaarshouder

Deze leuke en kleurrijke houten kaarshouders geven je interieur op een hele eenvoudige manier een kleurrijke look. De gekleurde moderne kaarshouders passen perfect bij de geometrische en neon woontrends van 2014.

Wil je deze houten kaarshouders zelf maken?

Dit heb je nodig:

  • Balsahout
  • Verf in gewenste kleuren (goud en roze)
  • Schilderstape
  •  Liniaal
  • Stanley mes
  • Glazen kaarshouders
  • Waxinelichtjes

Woontrendz-tutorial-houten-kaarshouder

Stap 1:
Met een pen en liniaal meet je de afmetingen van de afbeeldingen uit en teken je deze op het balsahout. Met een stanley mesje snijd je
langs de liniaal het eerste paneel uit. Snijd aan de onderzijde een uitsparing tot de helft van het hout. De uitsparing moet dezelfde breedte hebben als de dikte van het balsahout. Deze uitsparing gebruik je om de twee onderdelen in elkaar te schuiven.
LET OP: heb je een glazen kaarshouder met een andere afmeting? Pas dan de afmetingen aan!

Stap 2:
Snijd een nieuw identiek patroon uit het balsahout. Maak alleen de uitsparing dit keer aan de bovenzijde tot het midden van het houd (in plaats van aan de onderzijde bij de vorige stap).

Stap 3:
Schilder de bovenzijde tot de helft van beide onderdelen in het goud. Laat de verf goed drogen.

Stap 4:
Gebruik schilderstape om de helft die je net goud hebt geverfd aan de rand af te plakken zodat de kleuren niet in elkaar overlopen.  Schilder vervolgens de onderzijde in het roze (of andere gewenste kleur).

Stap 5:
Als de verf eenmaal is gedroogd kan je de schilderstape verwijderen. Schuif de twee delen in elkaar en plaats je kaarshouder in de uitsparing!

Om verschillende hoogtes te creëren pas je de werktekening eenvoudig aan door de lengte langer of korter te maken aan de onderzijde.

 

Woontrendz-houten-kaarshouder-maken

 

Laat een reactie achter