DIY huis van planken

Een originele manier van opbergen. Deze houten planken vormen samen met het touw een huisje. De kleur van het touw kan je uiteraard zelf bepalen. In dit geval is er voor de trendy kleur neon gekozen.

Dit heb je nodig:

  • Touw in een trendy kleur
  • 3 eiken houten (boeken) planken
  • Boormachine
  • Schuurpapier
  • Ophang haak

Stap 1:
Maak met de boor vier gaten (iets groter dan de dikte van je touw) aan beide kanten van de plank. Zorg dat de randen niet scherp zijn en de touwen kunnen doorsnijden. Dit kan je voorkomen door de gaten goed te schuren met schuurpapier.

Stap 2:
Verdeel je touw in vier even grote stukken. Rijg het touw door de eerste plank en maak aan de onderkant van de plank een stevige knoop in het uiteinde van het touw. Doe dit bij alle vier de gaten van de eerste plank.

Stap 3:
Knoop verderop in het touw om de tweede plank te laten rusten op de knopen. Let op dat je dit wel goed uitmeet zodat de plank niet scheef komt te hangen. Om nog wat speling over te houden is het verstandig de knoop nog wat los te knopen zodat je hem nog indien nodig kan verplaatsen. Rijg het touw door de gaten van de tweede plank.

Stap 4:
Herhaal stap 3 bij de laatste plank. Bevestig de ophang haak aan de muur (gebruik indien nodig pluggen). Knoop alle vier de uiteinden vast en hang hem op aan je ophang systeem. Decoreer met leuke woonaccessoires en klaar is je DIY huis van planken!

Woontrendz-maak-je-eigen-wand-huis-1    Woontrendz-maak-je-eigen-wand-huis-3

Laat een reactie achter