Doe het zelf mokken met goudverf

Uitgekeken op je witte mokken? Blaas het nieuw leven in met goudverf. In deze doe het zelf beschrijving lees je hoe eenvoudig dit is!

Wacht nog even met het weggooien van je oude witte servies. Tegenwoordig zie je veel woonaccessoires met een goudkleur. Met een beetje goudverf tover je een paar oude mokken om in nieuwe mokken, die helemaal voldoet aan de laatste woontrend. Na de bewerking kun je ze nog steeds functioneel gebruiken, maar de mokken kunnen bijvoorbeeld ook prima dienen als woondecoratie. Leuk idee toch! Lees hieronder hoe je dit kunt maken.

Stappenplan doe het zelf mokken met goudverf

Hieronder vind je een lijstje met de benodigde materialen en het stappenplan voor het maken van deze doe-het-zelf-mokken met goudverf.

Benodigdheden

– Witte mokken
– Schilderstape
– Goudverf spuitbus (bij voorkeur met matte uitstraling)
– Beschermende deklaag spuitbus

Het servies heb je mogelijk al in huis. De andere zaken kun je bij een verfwinkel halen. Vraag nog wel even na of de verf en beschermingslaag spray geschikt is voor de klus.

Woontrendz-doe-het-zelf-servies-met-goudStap 1 – Plak de mokken af
Maak de mokken schoon en vetvrij en begin daarna met het afplakken van de mokken. Creëer het patroon dat je leuk vindt en plak het af met de schilderstape door lijnen te maken. Het gedeelte dat niet geverfd hoeft te worden vul je vervolgens ook op met tape.

Vergeet niet ook de rand van de mokken aan de binnenkant af te plakken en de mokken op te vullen met bijvoorbeeld papier. Zo voorkom je dat er verf aan de binnenkant van de mok komt.

Stap 2 – Verf de witte gedeelten met goudverf
Nu je alles hebt afgeplakt, kun je de witte gedeelte gaan verven met de goudverf. Dit is het meest eenvoudig wanneer je een verf in een spuitbus gebruikt. Zorg er voor dat je een goed dekkende laag aanbrengt. Spray niet teveel, anders zal de verf gaan druipen. Het helpt wanneer je de spuitbus niet te dicht bij de mokken houdt. Een goede richtlijn is 30 tot 40 cm afstand.

Stap 3 – Beschermlaag aanbrengen
De beschermlaag zorgt voor een mooie afwerking en tevens biedt deze laag bescherming voor de verf. Wacht ongeveer 5 minuten en breng dan de beschermer aan op dezelfde manier. De tijd tussen het verven en het aanbrengen van de beschermlaag kan per product verschillen. Mogelijk staat het op de spuitbus en zo niet, dan kun je altijd het personeel van de verfwinkel even vragen.

Stap 4 – Wachten
Dit klinkt als een vreemde stap, maar het is een belangrijk onderdeel. Lees goed op de spuitbus van de beschermlaag hoe lang deze moet drogen. Geduld is belangrijk. Wanneer je de tape te vroeg verwijdert (of te laat), of de koppen te vroeg aanraakt met je handen, mislukt de klus en dat zou zonde zijn van je doe-het-zelf-klus! Bij de meeste soorten goudverf en beschermer is 8 tot 10 minuten wachten prima.

Stap 5 – Verwijder de tape
Wanneer de verf is opgedroogd kun je de tape verwijderen. Het resultaat is een prachtige nieuwe set met mokken. Als het goed is ken je ze niet meer terug!

Hoe het bewerkte servies te gebruiken

Handig om rekening mee te houden is dat je het servies niet meer in de vaatwasser kan doen, nadat het is voorzien van goudverf. Je kan het wel afwassen, maar wees voorzichtig met de geverfde oppervlakken.

Veel plezier

We wensen je veel plezier bij deze doe-het-zelf-klus. Vergeet niet te genieten en laat ons middels een reactie weten hoe jouw mokken zijn geworden. Suggesties of aanvullingen zijn natuurlijk ook welkom.

Laat een reactie achter