Doe het zelf snowglobe

DIY Snowglobe

Ken je ze nog? De snowglobes zijn weer helemaal terug. Met hele simpele potten, nep sneeuw en miniatuur decoratie maak je eenvoudig deze snowglobes. Om de miniatuur decoratie rechtop te laten staan is het handig deze onderaan de deksel te bevestigen met bijvoorbeeld lijm. Zo blijft hij rechtop staan als je de deksel erop draait!

Maak je eigen snowglobe voor thuis! Je eigen winter wonderland in een glazen potje. Heel leuk om zelf te maken. Decoratief en zelfs leuk om als cadeau weg te geven.

Nieuwsgierig naar hoe jij deze Doe-het-zelf klus moet aanpakken? Hieronder vind je de uitgebreide werkomschrijving.

Dit heb je nodig:

  • Schoon glazen potje met deksel
  • Gedestilleerd water
  • Tinsel glitters
  • Glycerine / glycerol (verkrijgbaar bij drogist)
  • Plastic kerstboom of andere kleine decoratie
  • Lijm (waterdicht)

DIY with the Sweetest Occasion

Stap 1:
Zorg ervoor dat de glazen pot goed schoon is gemaakt. Plak aan de binnenkant met de waterdichte lijm het kerstboompje of ander decoratie artikel goed vast. Laat de lijm vervolgens goed drogen. Vul daarna de glazen pot met gedestilleerd water.

DIY-Snow-Globe-Jar-0015-300x451  DIY-Snow-Globe-Jar-0018-300x451

Stap 2:
Voeg een klein drupje glycerine toe aan het water. Voeg je teveel toe dan wordt het een hele dikke vloeistof die kan gaan klonteren. Afhankelijk van de grote van je glazen pot voeg je dit goedje toe. Meestal heb je niet meer nodig dan één druppel! De glycerine helpt om het sneeuwende effect te creëren. Door dit middel gaan de glitters echt dwarrelen! Grotere glitters werken overigens het beste, die hele lichte glitters blijven namelijk drijven.

DIY-Snow-Globe-Jar-0020-300x451  DIY-Snow-Globe-Jar-0025-300x451

Stap 3:
Voeg de glitters toe en lijm de deksel voor de zekerheid nog deksel nog vast aan de glazen pot. Schudden maar! Mocht je een lelijke deksel hebben, dan kan je deze natuurlijk nog een likje verf geven of pimpen met washi tape.

DIY with the Sweetest Occasion

Een reactie op “Doe het zelf snowglobe

Laat een reactie achter