Drie goede voornemens voor jouw tuin

Drie goede voornemens voor jouw tuin

Misschien kijk je er al naar uit? Het tuinseizoen straks in het voorjaar. De komende weken heb je gelukkig nog volop tijd om na te denken wat jouw tuinplannen zijn tegen die tijd. Misschien heb je wel goede voornemens voor de tuin?

Of kwam je er afgelopen zomer achter dat er wat dingen in je tuin zijn die niet zo bevielen. Een terras wat teveel in de schaduw ligt. Of de inkijk van iets te nieuwsgierige buren.

Tijd voor een plan de campagne voor het komende tuinseizoen! Wij geven alvast drie suggesties ter inspiratie.

1. Planning

Alles valt of staat met een goede planning. Het scheelt stress als straks plotseling het voorjaar op de stoep staat. Gebruik deze periode daarom om alvast te bedenken hoe je jouw tuin het komende seizoen wilt gebruik of inrichten.

Handig is het ook om een lijstje te maken met tuinklusjes die op het programma staan. Misschien kan de schutting een nieuw likje verf gebruiken? Of is het tuinhuis aan een opknapbeurt toe? Zet je plannen alvast op papier!

2. Tuinmeubelen uitzoeken

Droom je al een tijd van zo’n mooie luxe houten tuinset waar je met het hele gezin aan kan eten tijdens de zomer? Of zie je jezelf al liggen op zo’n heerlijke loungeset met comfortabele kussens?

Dit is de tijd om alvast te bekijken welke tuinmeubelen er op de markt zijn of komen. Struin alvast het internet af en begin nu alvast met sparen. Tegen de tijd dat het zomerse zonnetje schijnt geniet jij dan misschien wel op je nieuwe aanwinst in de tuin!

Drie goede voornemens voor jouw tuin

3. Duurzame en “groene” tuin

Zou je jouw tuin dit jaar wel wat groener of milieubewuster willen inrichten? Een goed voornemen voor de tuin is om hier rekening mee te houden. Hoe? Het kan al met een paar kleine aanpassingen of stappen.

Goede tuinvoornemens

Plant bijvoorbeeld bloemen die bijen aantrekken, zoals lavendel. Kies alleen nog voor FSC gecertificeerd hout in de tuin en schakel je tuin verlichting en vijverpomp op een tijdschakelaar. Dit zijn slecht een paar kleine stappen in de goede richting!

Een reactie op “Drie goede voornemens voor jouw tuin

  1. Davey Tavenier zegt:

    Goed artikel en goed voorbereid zijn is zeker het halve werk. Hou het daarom niet alleen bij voornemens.

    Ook als u een tuin aanlegt kan je al rekening houden met de tijd die jezelf aan onderhoud wil besteden. Als je niet van tuinieren houdt, dan is het verstandig om een onderhoudsvrije tuin aan te leggen. Dit hoeft zeker geen saaie tuin te zijn. met decoratie is veel mogelijk.

    Veel tuinen hier voorbij zien komen die weinig onderhoud nodig hebben en toch heel sfeervol zijn!

Laat een reactie achter