Een eigen vakantiehuisje? Neem een chalet!

Houten chalet raam

Wie droomt er niet van, een tweede huis? Het liefst dan een vakantiehuisje waar je gewoon af en toe naar toe kunt gaan. Bijvoorbeeld aan zee, in het bos of in de duinen, of in het buitenland met een mooi uitzicht. Wist je dat je deze droom makkelijker uit kunt laten komen dan je denkt? Kies voor een chalet als vakantiehuisje!

5 Redenen waarom je voor een chalet moet kiezen

1. Een chalet is betaalbaar!

Een vakantiehuisje hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zorg dat jij een mooi terrein hebt en een bouwvergunning en je kunt je chalet plaatsen! Je kunt houten chalets al vanaf zo’n € 6500,00 kopen, waarbij je een compleet vakantiehuisje hebt van zo’n 30m², inclusief vloer, hang- en sluitwerk en dubbel glas. Heb jij iets meer budget om je droomchalet te verwezenlijken? Dan kun je ook kiezen voor een grotere versie van zo’n 48m².

2. Overal plaatsbaar

Een houten chalet kan overal geplaatst worden, zelfs in je eigen tuin! Zo kun je een vakantiehuisje in je eigen tuin creëren. Ideaal wanneer vrienden of familie over de vloer komen en een nachtje willen blijven logeren. Zo behoud je thuis je eigen privacy en hebben zij ook hun eigen ‘huisje’.

Liever niet in je eigen tuin? Kies dan voor een stuk terrein op een camping, in het bos of bij zee. Of gewoon lekker in het buitenland! Zorg dat je de juiste bouwvergunning hebt en jouw nieuwe vakantie chalet staat zo klaar!

Houten chalet in het buitenland

Houten chalet op het strand

3. Verdien met je chalet

Je kunt ook geld verdienen met je eigen vakantiehuisje. Heb je een grote tuin en plaats je hier een chalet, dan kun je deze verhuren als B&B, bijvoorbeeld via Airbnb. Lekker makkelijk geld verdienen met een vakantiehuisje in je eigen tuin!

En plaats je jouw chalet ergens anders, ook dan kun je hem natuurlijk gewoon af en toe verhuren. Zo verdien je het vakantiehuisje in een handomdraai terug! En je verhuurt hem natuurlijk alleen als je er zelf niet heen gaat.

4. Je kunt altijd op vakantie gaan (en altijd annuleren)

Dit is wel het grootste voordeel van een eigen vakantiehuisje hebben: je kunt zelf weten wanneer je op vakantie gaat. Is het aankomend weekend mooi weer? Dan gaan we naar onze chalet toe! Oeh, blijkt het weer toch tegen te vallen? Geen probleem, gaan we een weekend later… Het is jouw vakantiehuisje, dus je hoeft niet meer te reserveren. Je kunt zelf lastminute bepalen wanneer jij op vakantie gaat.

Houten chalet als vakantiehuisje

5. Op maat & naar eigen smaak

Een chalet kun je op maat laten maken wanneer een van de vele standaard modellen je toch niet aanspreken. Het voordeel van een houten chalet als vakantiehuisje is dat je deze altijd naar eigen smaak kunt inrichten. Zowel de binnenkant als de buitenkant. Bepaal zelf jouw type ramen en of je wel of geen terras of veranda wilt. En Je kunt zelf jouw ideale vakantiehuisje inrichten, met een bank die jij lekker vindt zitten en een bed waar jij goed in kunt slapen. Géén vooraf ingericht vakantiehuis dus, maar alles naar jouw eigen smaak!

En zou jij jouw droom van een tweede huis verwezenlijken met een houten chalet als vakantiehuisje?

Bron foto’s: iStockphoto

Een reactie op “Een eigen vakantiehuisje? Neem een chalet!

Laat een reactie achter