Etnisch interieur

Etnisch interieur

Een werelds interieur

Houd je van reizen? Dan is er geen reden om deze passie niet terug te laten komen in je interieur. Zeg nou zelf, het is toch het mooiste wanneer je interieur een afspiegeling is van wie je bent? Kies daarom voor een etnische woonstijl.

Etnisch chic

In een etnische woonstijl staan andere culturen centraal. De invloeden in dit interieur komen vanuit allerlei verschillende werelddelen. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij uit Afrika, een kleed uit Azië of aan muziekinstrumenten uit Zuid-Amerika. Laat je inspireren door verre landen en bijzondere culturen. In je reizen, maar ook in je inrichting hoef je je niet te beperken tot slechts één cultuur. Het combineren van verschillende invloeden kan juist een bijzondere en warme uitstraling geven.

Kleuren

Hoewel dit per interieur kan verschillen, bestaat een etnisch interieur over het algemeen uit donkere en intense kleuren, maar ook felle kleuren worden niet uit de weg gegaan. Probeer dan ook wat licht in je interieur te brengen door de, vaak donkere meubels, af te wisselen met lichte of kleurrijke accessoires. Zo kun je een mooie balans creëren tussen de warme en aardse tinten en de verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan basistinten als bruin, zwart of wit en wissel deze af met opvallende kleuren als bijvoorbeeld geel, groen of rood.

Materialen

In een etnisch interieur komen vooral natuurlijke materialen naar voren. Ben je hierdoor beperkt in je keuze? In tegendeel. Er zijn talloze materialen waar je uit kunt kiezen die goed passen in een etnisch interieur. Denk hierbij aan hout, bamboe, aardewerk en natuursteen.

Souvenirs

Je kent het vast wel. Je komt terug van vakantie met een koffer vol souvenirs, waar je verder nooit meer naar kijkt. In een etnisch interieur is dit zeker verleden tijd. De souvenirs verdienen dan juist een prominente plek in je inrichting. Geef daarom souvenirs als mandjes, schilderijen, beeldjes of maskers een mooie plek. Hierdoor wordt je altijd herinnerd aan je mooie reizen. Daarnaast hoef je niet naar een dure woonwinkel voor al je meubels en accessoires, maar kun je ze vaak voor een prikkie op buitenlandse, of zelfs Nederlandse, markten kopen.

Je kunt natuurlijk kiezen voor een etnische stijl in je gehele interieur, maar je kunt ook prima enkele etnische invloeden combineren met een andere interieurstijl. Denk bijvoorbeeld aan een modern interieur met enkele gave beeldjes of ga juist voor een opvallend kleed. Zo geef je makkelijk een werelds tintje aan je inrichting.

Bron hoofdfoto: Woonmodetrends

Een reactie op “Etnisch interieur

Laat een reactie achter