Foto afdrukken op hout als wanddecoratie

Een eigen foto afdrukken op hout als decoratie in je huis of tuin. Deze vorm van wanddecoratie is sterk in opkomst!

Foto op hout is ‘het nieuwe canvas’

De afgelopen jaren is een trend ontstaan als het gaat om gepersonaliseerde wanddecoratie. De ontwikkeling van techniek heeft ervoor gezorgd dat een foto op een canvasdoek betaalbaar werd voor het grote publiek. Er wordt nog steeds vaak voor een canvasdoek gekozen, maar deze trend maakt langzamerhand plaats voor een nieuwe trend. De techniek is op dit moment namelijk zo ver, dat een foto afdrukken op hout ook betaalbaar is geworden. Geef toe; als je onderstaande voorbeelden ziet, dan ben je toch ook verkocht…? Wij wel in ieder geval!

Foto afdrukken op hout voor woonkamer  Foto afdrukken op hout voor eetkamer  Foto op hout in de slaapkamer  Foto op hout afdrukken voor op de slaapkamer

Eigenschappen foto op hout

Hout heeft fantastische eigenschappen, waaronder de structuur van nerven en knoesten. Door hierop een foto af te drukken, ontstaat een bijzonder effect. De structuur blijft namelijk zichtbaar door de foto. De robuuste en warme uitstraling is een aanwinst voor elk interieur. Of tuin, want er zijn ook varianten die geschikt zijn voor buiten.

Een foto afdrukken op hout is momenteel mogelijk op berkenhout, vurenhout of Siberisch Lariks voor buiten. De foto wordt op een oppervlakte afgedrukt die is samengesteld van planken van 10 cm breed en ongeveer 1 cm dik. Net zoals een canvasdoek, is ook de foto op hout verkrijgbaar in liggend, staand en vierkant formaat.

Foto afdrukken op hout voor aan jouw wand?

Hoewel een foto afdrukken op hout in opkomst is, zijn er al diverse bedrijven die een goede kwaliteit leveren tegen een eerlijke prijs. Vind je prijs belangrijk, dan is Webprint.nl een goede optie. Vind je het milieu belangrijker? Of de beste kwaliteit? Dan is Woodprint.nl de beste optie (gebruikt FSC hout en levert een 100% CO2-neutraal product). Hieronder vergelijken we voor jou deze aanbieders:

 • Woodprint.nlMilieuvriendelijke optie
  Hout: vurenhout of Siberisch Lariks (FSC gekeurd)
  Formaat liggend vanaf: 29 x 20 cm
  Prijs vanaf: €49,50 incl. verzending
  Ook foto’s op hout voor buiten
  Ophangsysteem inbegrepen
  Foto op hout bij WOODPRINT.NL
 • Webprint.nlGoedkope optie
  Hout: berkenhout
  Formaat liggend vanaf: 30 x 20 cm
  Prijs vanaf: €34,89 incl. verzending
  Ophangsysteem inbegrepen
  Foto op hout bij WEBPRINT.NL

Foto afdrukken op hout: hoe doen ze dat?

Aan het begin van het artikel schreven we al over hoe belangrijk de ontwikkeling van techniek is voor deze vormen van wanddecoratie. Wellicht vind je het leuk om de techniek achter een foto op hout afdrukken in de praktijk te zien? Dat kan! Bekijk onderstaand filmpje en ontdek hoe dit in zijn werk gaat bij Woodprint.nl. Van losse planken tot eindproduct om aan je wand te hangen:

Bijzonder toch? Vinden wij ook!

Laat een reactie achter