Geef een twist aan jouw woonkamer met jaloezieën

Jaloezieën woonkamer

Je woonkamer kan niet zonder raambekleding. Naast dat het geluiddempend werkt, kan het de zon buiten houden en ongewenste ‘gleurders’ weren. Dé juiste raambekleding voor jouw woonkamer zijn daarom jaloezieën, eventueel in combinatie met vitrage en/of gordijnen.

Waarom jaloezieën?

Jaloezieën, ook wel ‘luxaflex’ genoemd (omdat dat merk gewoon heel bekend is) zijn de dunne latjes van hout, pvc, bamboe of aluminium die voor het raam hangen. Ze zijn ideaal voor je woonkamer, doordat je ze in elke gewenste stand kunt draaien. Zo kun je de latjes zo draaien dat jij nog wel naar buiten kunt kijken, maar er van buiten niet bij jou naar binnen gekeken kan worden. Wie kent niet zo’n situatie dat je iemand tussen de ‘luxaflex’ door ziet gluren? ;-)

Een ander voordeel van jaloezieën is dat je ze eenvoudig omhoog kunt doen. Wil je licht in je woonkamer, of wil je slechts enkel het bovenste gedeelte van het raam afschermen voor de zon? Dat kan! Zo kun je jouw woonkamer elke dag een andere twist geven!

Aluminium jaloezieën

Met jaloezieën ben je een stuk flexibeler dan met rolgordijnen qua het bepalen van de hoeveelheid licht die je doorlaat. Heb je een rolgordijn tot halverwege het raam hangen, dan zal er geen licht door het bovenste stuk komen. Jaloezieën kun je zo afstellen dat de zon niet binnenkomt en er geen ‘ongewenste’ gasten naar binnen kunnen gluren, maar er toch licht binnenkomt. Zo houd jij je woonkamer altijd lekker licht wanneer jij dat wilt!

Hoe kies je de juiste jaloezieën?

Geef jij jouw woonkamer een twist met nieuwe raambekleding? Hieronder een paar tips waar jij over kunt nadenken voordat je jouw nieuwe jaloezieën uitkiest.

Brede of smalle latten?

Welke woonstijl je ook hebt, er zijn altijd jaloezieën die bij jouw stijl passen. Je kunt ze in verschillende afmetingen krijgen en voor veel verschillende type ramen, bijvoorbeeld ook voor dakramen! Daarnaast kun je kiezen voor smalle of juist brede latten. De smalste lat is zo’n 16 mm en de breedste lat kan 50 mm zijn. Zo’n brede lat past weer goed in een industrieel en modern interieur!

Welk materiaal?

Aluminium jaloezieën zie je veel terugkomen op plekken waar het vochtig kan zijn. Bijvoorbeeld in keukens en badkamers. Ook wordt dit type veel gebruikt op kantoren. Ook prima geschikt voor op jouw werkkamer dus! Kies dan wel voor een smalle lat, dan heb je meer daglicht!

Jaloezieën kantoor - werkkamer

Heb je een landelijk interieur, dan kun je kiezen voor houten jaloezieën of voor jaloezieën van bamboe. Daarnaast is hout een van de woontrends die we al een paar jaar zien! Hout is wel minder geschikt voor vochtige ruimtes.

Hoe ga jij jouw woonkamer een twist geven?

Bron foto’s: iStockphoto & Doehetbudget.nl

2 reacties op “Geef een twist aan jouw woonkamer met jaloezieën

  1. Johanneke. zegt:

    Ja ik vind dit ook leuk en ben in gedachte vaak met interieur bezig. Ik ben gek op leuke, maar ook op mooie voorwerpen en kunst. Ik ben niet jong meer ,maar heb veel zelf gedaan. O.a quilten,schilderen, tekenen en schrijven. Ook knutselen en het interieur gezellig maken met bloemen en ook veel geborduurd. Ik doe nog wel wat, maar in mindere mate. Ik geniet nog altijd van deze onderwerpen, als ik ze zie op tijdschrift of i-pad. Maar ik kan niet alles meer zelf doen. Toch geniet ik ervan en wil nog graag dit soort dingen bekijken en soms nog proberen! Groetjes en succes, Johanneke

Laat een reactie achter