Grind in de tuin: Onderhoudsarm en voor alle smaken

Tuin met grijs grind en zwarte schutting

De tuin wordt de laatste jaren steeds meer gezien als een verlengstuk van de woonkamer of keuken. Gezellig buiten eten, loungen, tuinieren: iedere warme dag in ons koude Nederland wordt, logischerwijs, optimaal benut. Maar, hierbij vinden we het wel belangrijk dat onze tuin niet teveel tijd opslokt.

Een tuin vol met bloemen en groen is leuk, maar zien we ook al snel als een last, “ snoeien en bemoeien”. Mede hierom is grind of split een steeds vaker gezien product in de tuin: het vraagt immers zeer weinig onderhoud en is in alle smaken en kleuren verkrijgbaar!

Tuin met grind

Tuin met grind, wit split

Hoe vanzelfsprekend bovenstaande ook klinkt, toch is het niet erg bekend dat grind in zoveel kleuren en soorten verkrijgbaar is. Al snel denken mensen aan een bonte/authentieke kiezel, terwijl grind in vele maten en kleuren te verkrijgen is.

Je kunt met grind ook makkelijk spelen als het gaat om kleur en afmetingen. Zo kun je al snel je oprit een mooie afwerking geven met het gebruik van een sierlijke grind of je tuin opvrolijken met een van de kleurrijke varianten.

Een klassieke, luxe uitstraling krijg je door te werken met een witte of grijze marmersoort, zoals Carrara grind (wit) of Ice blue split (ijsblauw-grijs).

Wil je juist een warme bourgondische of mediterraanse sfeer, denk dan eens aan een kleurige siersplit: rood, beige-geel of pasteltinten!

Grind in de tuin

Grind dolomiet in de tuin

Ook de manier waaróp je grind gebruikt is van grote invloed op het eindresultaat. Wil je een hele oprit ermee bedekken of gaat het om een slingerend tuinpaadje: eenzelfde grindsoort kan totaal anders uitkomen. Een gebroken steen (split/siersplit) zorgt over het algemeen voor een pittigere uitstraling, een ronde kiezel (grind/siergrind) voor een zachtere, sierlijke look.

Ben je er nog niet uit of twijfel je over de juiste soort of maat: op Grind-split.nl vind je van elke soort inspirerende foto’s van aangelegde tuinen, zodat je je een beeld kunt vormen van het resultaat. Voor verdere twijfels: je kunt altijd een gratis proefmonster bij deze shop aanvragen, zodat je de soort in levende lijve kunt beoordelen!

Een laatste tip: zoek een mooie combinatie met bloemen.

Zo past een lichte grijstint prachtig bij het diepe paars van een lavendel en staat een blauwpaarse hortensia ineens veel meer “in de picture” tegen de achtergrond van een witte siergrind.
Voor ons uitgebreide assortiment aan grind en siersplitten, kijk snel op Grind-split.nl!

Bron hoofdfoto: Trend Alcro, overige foto’s Grind-Split.nl

Laat een reactie achter