Hans Wegner chair Shell

De Shell Chair (CH07) is ontworpen door Hans J. Wegner in 1963. Deze stoel staat bekend als dé Hans Wegner stoel.

De Hans Wegner stoel Chair wordt ook wel de “Smiling Chair” genoemd. Het mag duidelijk zijn waar het deze naam aan te danken heeft. De Shell chair heeft een unieke vorm, met vloeiende lijnen in de vorm van een glimlach. Niet alleen ziet de stoel er fantastisch uit, hij zit ook nog eens ontzettend comfortabel.

De Shell Chair kreeg in de jaren 60 weinig waardering voor zijn bijzondere design. Inmiddels is de Hans Wegner chair Shell opnieuw geïntroduceerd in 1998 en heeft de Shell Chair meerdere design awards gewonnen vanwege het prachtige ontwerp.

Hans Wegner chair Shell in jouw interieur?

De Hans Wegner stoel is in Nederland lastig te verkrijgen. Nederlandse webwinkels bieden de stoel niet aan, zelfs geen reproducties. Voor kwalitatief hoogwaardige replica’s van de Hans Wegner chair Shell kun je bijvoorbeeld uitwijken naar de VS. De wereldwijd bekende webwinkel Amazon biedt meerdere varianten van de chair. Betalen in dollars heeft als voordeel dat de prijs van de stoel aantrekkelijk wordt. Bekijk ze allemaal:

Hans Wegner chair Shell bij Amazon

woontrendz-hans-wegner-chair-shell-ch07-1   woontrendz-hans-wegner-chair-shell-ch07-2   woontrendz-hans-wegner-chair-shell-ch07-3

Hans Wegner stoel productieproces

Een bijzondere stoel, wordt op een bijzondere manier gemaakt. Met de hand uiteraard. In dit filmpje kun je zien hoe de Hans Wegner stoel tot stand komt:

https://www.youtube.com/watch?v=ZrAOyWEDjlA

Laat een reactie achter