Herfst potpourri

Woontrendz Herfst Potpourri

Ken je het nog, potpourri? Het lijkt wat oubollig, maar dat is het zeker niet in deze DIY! Lekker geurende potpourri maak je eenvoudig zelf. Je hebt vooral veel geduld nodig.

Misschien vraag je je wel af, wat is potpourri eigenlijk? Potpourri is een mengsel van geurende ingrediënten. Denk aan vruchten, noten, kruiden, bladeren, mos en specerijen. Het leuke is dat je zelf de ingrediënten kunt uitzoeken die jij lekker vind ruiken.

Je kunt het ook simpel houden en alleen sinaasappels drogen zoals in deze slinger. Dit kan je in de oven doen, op de laagste stand. Leg de schijven sinaasappel op de bakplaat die is bedekt met bakpapier. Leg de schijfjes 5 minuten in een gesloten oven. Open dan je ovendeur en plaats er een dunne houten lepel tussen. Zo kan het vocht uit de oven verdwijnen. De sinaasappel is klaar op het moment dat er geen vocht meer uitkomt als je erin knijpt. Dit is per oven verschillend (afhankelijk van de temperatuur en het vochtgehalte).

Of nog makkelijker, droog je sinaasappelschijfjes op de verwarming. Leg ze wel even op bakpapier.

Zo maak je herfst potpourri:

Stap 1:
Zoek naar bladeren, bloemen, mos en andere ingrediënten in de natuur die je wilt toevoegen. Let er wel op dat alles wat je plukt droog is! Vervolgens leg je het op een donkere en droge plek een dag extra te drogen.

Stap 2:
De gedroogde ingrediënten meng je in een grote schaal. Denk bijvoorbeeld aan kaneelstokjes, nootmuskaat en lavendel.

Stap 3:
Meng de fijngemalen specerijen in een apart schaaltje samen met druppels geurolie.  Door het toevoegen van iriswortelpoeder hechten de geuren beter.

Stap 4:
Voeg beide mengsels samen en meng alles goed door elkaar.

Stap 5:
Sluit de pot af en zorg dat deze luchtdicht op een warme en donkere plek staat. Schud de pot zo nu en dan!

Stap 6:
Geduld is een schone zaak, een goede potpourri moet zeker 6 weken drogen. Rijg vervolgens de gedroogde potpourri met blaadjes aan een koord en hang hem op aan een oude gedroogde tak. Of leg je potpourri in een mooie schaal en zet deze ter decoratie op tafel.

Heb jij geen geduld voor het maken van potpourri? Geen paniek, je kunt potpourri ook kant en klaar kopen, zodat je direct aan de slag kunt.

 

2 reacties op “Herfst potpourri

  1. Marlies zegt:

    Het is gaaf om om met de herfst aan de slag te gaan. Nu het zo lang warm blijft blijf de tuin een warme uitstraling hebben in plaats van het saaie wit. Ik hou wel van het warme herfst gevoel!

  2. Pingback: Nature Play: Threading and Imaginative Play for Preschoolers - Learning Story Software & Child ePortfolios

Laat een reactie achter