Hoe maak je jouw huis echt gezellig

Rolgordijnen raambekleding woonkamer

Een hele goede vraag: hoe maak je jouw huis nu echt gezellig? Ik ben daarom eens gaan rondvragen bij vrienden en familie. En ook ben ik eens goed naar mijn eigen huis gaan kijken. Is mijn appartement wel gezellig?

De woonkamer is misschien wel de kamer die iedereen het snelst gezellig maakt. Hier breng je immers de meeste tijd door. Wat maakt een woonkamer nou écht gezellig?

Kussentjes om in weg te duiken

Kussentjes maken je zithoek gezellig. Daarnaast zit het ook nog eens lekker. En nog een voordeel van kussentjes: je kunt ze makkelijk eens veranderen! Zo kun je je woonkamer eenvoudig aanpassen aan nieuwe trends en de gezelligheid behouden.

Woonkamer met vloerkleed

Maak het één geheel met een vloerkleed

Een vloerkleed maakt je zithoek tot één geheel, waardoor het allemaal wat knusser wordt. Daarnaast geeft een kleed ook meer warmte. Een vloerkleed is immers een stuk warmer aan de voeten dan een houten vloer.

Woonkamer met groene planten

Ook een vloerkleed in jouw woonkamer? Bij deze webshop heb je een zeer ruim aanbod vloerkleden in vele designs, materialen en kleuren.

Kaarsjes & warmte

Ik associeer gezelligheid ook met warmte. En kaarsjes geven beiden: én gezelligheid én een beetje warmte. Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer vind ik het super gezellig. Nog gezellig vind ik zelf een open haard, maar dit kan niet in elk huis natuurlijk.

Gezellige zithoek met kaarsjes

Gezelligheid voor kinderen

Kinderen in huis betekent niet direct rommel. Je kunt ook prachtige speelruimtes in je huis maken die super gezellig staan. Kijk maar eens naar onderstaande foto: een leuke én gezellige speeltent!

Speeltent kinderen in kamer

Knus met raambekleding

Licht in je huis is fijn, dat maakt je huis ruimer. Maar wil je het gezellig maken, dan is het ook heerlijk om je huis wat donkerder te kunnen maken. Daarnaast kun je met de juiste raambekleding voor iets meer privacy in je woonkamer zorgen.

Open haard woonkamer met lamellen
Rolgordijnen of jaloezieën zijn hiervoor ideaal. Je kunt zo heel makkelijk zelf bepalen hoeveel licht je in je woonkamer wilt laten of hoeveel zicht naar buiten. Je kunt daarnaast nog kiezen voor overgordijnen voor nog wat meer warmte en sfeer in je woonkamer.

Ook rolgordijnen of jaloezieën in jouw huis nodig? Kijk dan eens bij Rolgordijnwinkel.nl, een webshop met een zeer ruim aanbod en zeer mooie productfoto’s!

Planten & bloemen

Zelf word ik altijd helemaal vrolijk van verse bloemen in huis. Het is fris en gezellig op tafel en zorgt direct voor wat sfeer. Naast bloemen kies ik ook voor frisse planten, zo haal ik ook een beetje van buiten naar binnen.

Nu ben ik benieuwd… hoe maak jij jouw huis écht gezellig?

Bron foto’s: iStockphoto & Rolgordijnwinkel.nl

Laat een reactie achter