Hollywood Regency; voor het beetje ‘swagger’ in je interieur!

Hollywood regency

Af en toe loop ik een woonstijl tegen het lijf waarvan ik denk ‘oh jawel’, niet dat ik vriendlief meesleep naar de bouwmarkt en liters verf mee terug breng, maar zo’n woonstijl die je zó kunt waarderen dat de stijl een podium verdient.

2 | Johan Adler

3 | Johan Adler

Bedacht als achtergrond voor het dagelijks leven met als inspiratiebron de immense klassieke Hollywood filmdecors. De woonstijl ‘Hollywood Regency’ brengt glitter and glamour op een fantastische manier terug in het interieur!

Waarom is deze stijl zo leuk? Net als eclectisch (zie mijn eerdere blog), is deze stijl een verzameling van verschillende stijlen zoals neo-klassiek en art deco. De woonstijl is gedurfd en uitgesproken met een tikkie ‘swagger’. De stijl draait om elegantie en het aanmoedigen van persoonlijke expressie.

Swagger: een bepaalde attitude van ‘coolness’, stijl en naar arrogantie neigende zelfverzekerdheid

4 | Designhart

5 | Prodesign

Rijke materialen als velours en andere dikke stoffen, zijden lampenkappen, karpetten met luxe patronen in combinatie met glimmende metalen als bijvoorbeeld chroom en goud markeren deze woonstijl. Opvallend is dat er in alle materiaal- en kleurexplosies ook veel symmetrie zichtbaar is. Hierdoor blijft het toch opgeruimd ogen en krijgt het een luxe filmset uitstraling.

6 | mdcdesignblog

7 | Lisa Gilmore Design

Ik vind het een rijkdom dat dit soort woonstijlen bestaan en dat we op deze manier kunnen zien hoe andere designers kleur-/materiaalcombinaties toepassen. Fijne inspiratie om zelf de mooiste dingen met het interieur te doen!

Ik denk niet dat we deze woonstijl in bovenstaande hoedanigheid snel zullen zien in Nederlandse woonkamers, maar wanneer jij onder de douche staat en alle klassieke tv-tunes meezingt. Of vindt dat elke ruimte – en ja, ook de wc – een kristallen kroonluchter verdient, dan is deze stijl misschien voor jou een leuk startpunt als jouw interieur aan vernieuwing toe is!

Ik ben erg benieuwd wat jullie vinden van dit soort woonstijlen. Geeft het jullie ook zo veel inspiratie? Zo ja, bekijk dan vooral meer prachtige Hollywood Regency interieurs van Jonathan Adler.

Bronnen in volgorde: Jonathan Adler, Designhart, ProDesign, McDesign blog en Lisa Gilmore Design.

Laat een reactie achter