Houten snijplank als decoratie

Houten snijplank decoratie

De houten snijplank wordt niet meer alleen gebruikt om op te snijden. In 2014 is de snijplank uitgegroeid tot een volwaardig woondecoratie item!

In het eerste Favorieten van Hiske artikel was al een snijplank te zien als voorbeeld. Maar toen ik afgelopen week enkele woonwinkels binnenliep werd mijn gevoel bevestigd. Ik kwam ze overal tegen… De snijplank is gepromoveerd tot een decoratie item!

Een houten snijplank is een populair item dat eenvoudig in je interieur aan te brengen is en zowel gezellig als functioneel is

Ik denk dat dit te maken heeft met de populariteit van landelijk wonen. De houten snijplank is gemaakt van een natuurlijk materiaal, namelijk hout. Het is daarnaast een gebruiksvoorwerp, wat in een landelijk interieur ook vaak  terugkomt.

Het is daarnaast een multifunctioneel voorwerp. Je kan hem gebruik waarvoor hij is bedoeld, er eten op snijden, maar je kan er ook andere decoratieaccessoires op zetten.

De snijplanken zijn er in alle maten en zowel rond als vierkant/rechthoekig, of in een speciale vorm. Maar, mijn voorkeur gaat uit naar een mooie ronde houten snijplank die je een permanente plek geeft in de keuken. Nadeel is dat ze meestal vrij groot zijn, en dus redelijk veel ruimte in beslag nemen.

Houten snijplank voorbeelden

Hieronder vind je mooie voorbeelden van ronde houten snijplanken en van andere vormen. Klik op een afbeelding voor een grote versie en blader eenvoudig door alle inspiratievoorbeelden:

Waar online een houten snijplank kopen?

Bij de onderstaande betrouwbare woonwebwinkels vind je een ruime keuze aan snijplanken, waaronder ook houten snijplanken. Klik op één van onderstaande links om het aanbod te bekijken bij die webshop:

Snijplanken bij vtwonen


Broodplanken bij Wonen met LEF!


Snijplanken bij Fonq

Houten snijplank iets voor jou?

Is een snijplank echt iets voor in jouw interieur, laat het weten. Laat hieronder een reactie achter of reageer via social media!

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Laat een reactie achter