How to: Samenwonen

Huh? Samenwonen? Wat is daar moeilijk aan zul je misschien denken. Iedereen heeft zijn of haar eigen smaak in interieur en dat levert nog weleens wat problemen op. Momenteel zijn mijn vriend en ik zelf bezig met het zoeken naar ons eerste huis samen. Hartstikke leuk en spannend! Maarrrr er is één probleem! Mijn vriend heeft een totaal andere smaak dan ik. What to do, what to do? Ik geef je een paar tips waardoor je er toch samen uit kunt komen.

1. Verander de functie van een meubel

Heeft je vriend of vriendin, waarmee je wilt gaan samenwonen, een verschrikkelijk kastje dat hij/zij absoluut mee wil hebben?

Je eerste reactie kan zijn: Dat verschrikkelijke ding komt niet in mijn huis te staan hoor!

Maar daarmee kun je de ander behoorlijk kwetsen als je niet oppast. Het kastje kan heel belangrijk zijn voor diegene. Daarom zal het hoe dan ook mee gaan en zul je je er bij neer moeten leggen. Want zeg eens eerlijk, jij hebt ook vast een meubelstuk wat jouw partner verschrikkelijk vind? Zoek daarom samen naar een nieuwe functie voor het meubelstuk van de ander.

Of geef het meubelstuk een tweede leven. Een likje verf doet vaak al wonderen. En zal ervoor zorgen dat het een stuk makkelijker wordt om het te accepteren. Je partner blij, jij blij!

samenwonen meubel

Bron: Interior Insider

2. Sluit compromissen

Mag het verschrikkelijke kastje van je partner niet geverfd worden? Maar moet hij absoluut mee naar jullie nieuwe huis? Sluit dan samen een compromis. Zo kun je afspreken dat het kastje bijvoorbeeld boven in een kantoorruimte van je partner komt te staan.

Misschien is het namelijk wel ideaal als opslagruimte! En hebben jullie allebei iets wat de ander niet mooi vind? Accepteer het dan van elkaar en kies de rest en samen bij uit.

Zo wordt het snel één geheel en valt het achteraf vaak erg mee.

Loesje samenwonen

3. Luister goed naar elkaar

Samenwonen moet iets leuks en spannends zijn. Luister daarom goed naar elkaar en elkaars wensen. Zo zorg je ervoor dat het ook leuk blijft.

Houd rekening met elkaar en ga ook echt samen op stap om spulletjes te zoeken voor jullie nieuwe huis. Zo wordt het echt júllie huis waar je uiteindelijk allebei heel blij mee bent en je je goed thuis zult voelen. Kom je er nou echt niet uit? Schakel dan een interieurstylist in. Hij of zij kan jullie helpen door er vanuit een ander standpunt naar te kijken.

Daarnaast is een onafhankelijke kijk op jullie nieuwe interieur vaak hetgeen wat nodig is om tot een interieur te komen waar je allebei blij mee zult zijn.

Laat een reactie achter