IKEA Hackers

Ikea hackers

De meubels van IKEA zijn eigentijds, modern en ook nog eens betaalbaar! Het grote succes van de Zweedse winkelketen is dan ook volkomen logisch en naar onze mening ook terecht.

Maar, achter dit grote succes schuilt ook klein een nadeel. IKEA is zo herkenbaar dat je de IKEA producten er ook zo tussen uit pikt. Iedereen lijkt ze te hebben…

Hier is iets op gevonden! Het pimpen van je IKEA meubels, ook wel IKEA Hackers genoemd. Het is zo eenvoudig als het klinkt. Bestaande betaalbare IKEA producten omtoveren tot iets origineels.

6 inspirerende IKEA hackers

Deze 6 IKEA hackers zijn gemaakt van populaire IKEA producten. Wellicht heb je ze al in huis en kun je direct aan de slag!

Herken je de IKEA producten niet meer? Hieronder vind je de links naar het IKEA artikel:

IKEA hackers Frosta kruk1. IKEA kruk FROSTA
De krukjes zijn eenvoudig een voordelig, ze kosten namelijk maar €6,99. Deze twee krukjes dienen als poten voor het bankje. De diameter van de krukjes is uitgezaagd in een wandplank. De uitstekende poten van de krukjes maken de constructie dragend.

 


IKEA hackers Tarva ladekast2. IKEA ladekast TARVA
De ladekasten van de serie TARVA zijn gemaakt van grenenhout. Past grenen niet in je interieur? Geen punt, verf de lades in verschillende kleuren uit hetzelfde kleurenpalet. Zo maak je deze ladekast net even wat fleuriger. Wil je weten welke kleuren goed bij elkaar passen? Zoek kleuren uit de waaier die bij elkaar horen. De bouwmarkten beschikken ook over deze kleurenkaarten.


IKEA hackers Grundtal spiegel3. IKEA spiegel GRUNDTAL
Voor deze IKEA Hack heb je de ronde spiegel GRUNDTAL nodig en een dik stuk touw. Gebruik het touw als ophangsysteem. Om de spiegel goed op te hangen is het verstandig om een grote haak op te hangen. Het touw moet er tenslotte wel overheen vallen.

 


IKEA hackers Tradig fruitschaal4. IKEA fruitschaal TRADIG
Helaas is deze fruitschaal niet meer in het assortiment. Maar wellicht beschik jij nog over een exemplaar en vind je dat hij wel eens van de tafel mag verdwijnen. De fruitschaal is namelijk heel gemakkelijk om te toveren tot hanglamp.

Het enige wat je nodig hebt is de TRADIG fruitschaal en een snoer (van een oude lamp) met fitting voor je lamp.


IKEA hackers Klubbo salontafel5. IKEA salontafel KLUBBO
Marmer is helemaal hot! Ben jij je salontafel zat en wil je eens iets anders? Beplak dan de KLUBBO tafel met marmerfolie. Een goedkope manier om met de woontrends mee te gaan. Haal het onder frame los en plak het marmerfolie strak over het tafelblad. Het leuke is dat je er zo weer een nieuwe op plakt, als je flauw bent van de marmerfolie!


IKEA hackers Expedit kast6. IKEA kast EXPEDIT
Waarschijnlijk het meest populaire en bekende artikel van IKEA. De EXPEDIT open kast is voordelig en handig. Maak hem onherkenbaar door de buitenzijde te voorzien van een houten behuizing. Deze behuizing kan je natuurlijk toepassen op alle boekenkasten van de serie EXPEDIT. Naast dat de kast is voorzien van de houten behuizing zitten er ook wieltjes onder. Deze zijn ook bij IKEA verkrijgbaar. Creëer een natuurlijke Scandinavische look!


Deel jouw IKEA hackers

Ben je zelf ook creatief geweest met IKEA hacks? Leuk! Deel jouw IKEA hackers met Woontrendz via Twitter (@Woontrendz) of mail ze gewoon naar ons, zodat we ze kunnen delen via social media!

Laat ons ook nog even weten via een reactie hieronder wat jouw favoriete IKEA hack uit dit artikel is!

Laat een reactie achter