IKEA Kulla lamp pimpen

IKEA Kulla lamp pimpen

De IKEA is natuurlijke een leuke winkelketen met voordelige producten in veel verschillende stijlen. Het enige nadeel is dat je ze weleens terug ziet bij een bekende in huis. Wil je dit voorkomen? Dan kan je je IKEA meubelen gewoon een beetje eigen maken. Een mooie bijkomstigheid is natuurlijk dat het gouden interieur van de lamp een bijzonder warm lichteffect geeft!

Deze IKEA Kulla lamp bijvoorbeeld. Met een beetje creativiteit verander je hem in een design lamp met gouden binnenzijde.

Zo doe je dat:

Dit heb je nodig:

 • IKEA Kulla hanglamp
 • 2 pakken bladgoud (liefst met wax op achterzijde)
 • Contactlijm spray
 • Goudverf in spuitbus 18 kt.
 • Blanke lak (voor kunststof ondergrond)
 • Foam kwast

Woontrendz-DIY-IKEA-Kulla-lamp

Stap 1:
Maak de binnenzijde van de lamp goed schoon en droog. Spuit een klein stukje (i.v.m. het snelle drogen) van de binnenzijde van de lamp in met de contactlijm spray. Plak vervolgens een vel bladgoud op het ingespoten gedeelte van de lamp. Duw het bladgoud voorzichtig aan met je vingers en verwijder het vel van de voor gewaxte laag. Plak op deze manier de hele lamp beetje bij beetje vol. Gebruik de foam kwast om het goed te laten hechten zonder luchtbellen. Gebruik de foam borstel om de rand van de lamp vrij te maken van bladgoud. Dit dit voorzicht zodat het bladgoud niet te ver afscheurt.

Woontrendz-DIY-IKEA-Kulla-lamp-2

Woontrendz-DIY-IKEA-Kulla-lamp-3

Stap 2:
Heb je alle bladgoud aan de binnenzijde geplakt, dan zal je waarschijnlijk zien dat er nog wat gaten zijn ontstaan. Geen probleem, hier is de goudverf voor! Leg de lamp op een goede stabiele ondergrond en spuit de overgebleven witte stukken met de goudverf. Probeer zo min mogelijk op het bladgoud te spuiten. Laat de goudverf drogen en spray vervolgens de binnenzijde in met blanke lak. Herhaal dit om te voorkomen dat het bladgoud los laat. Laat de lamp 12 uur goed drogen en hij is klaar om te bevestigen.

Klaar is je gepimpte IKEA Kulla lamp!

4 reacties op “IKEA Kulla lamp pimpen

 1. Lieke zegt:

  Hoi Hiske,
  Is de lamp glad van binnen? Wij hebben een leuke lamp gezien bij Karwei (Milou) en willen deze ook vanbinnen goud maken. Het is helemaal glad van binnen.
  Groetjes Lieke

  • Hiske Ligtenberg zegt:

   Hoi Lieke,

   Leuk! Ik denk dat het vooral verstandig is even te vragen bij de bouwmarkt welke spuitbus je het beste kunt gebruiken op het materiaal van de lamp. En wellicht dat je hem nog even licht moet schuren voordat je hem gaat spuiten. Succes!!
   Groetjes Hiske

 2. Goret liliane zegt:

  Ik heb een Ikea lampenkap op mijn lamp gezet 6 maanden geleden en. Nu worden de randen daar waar de metalen ring is zowel bovenaan als onderaan bruin gevlekt . Ik wil deze lampenkap verven maar weet niet welk soort verf ik hiervoor moet gebruiken . Ik woon in belgie ,dus moet het een soort verf zijn die hier verkrijgbaar is natuurlijk. Met dank

  • Hiske Ligtenberg zegt:

   Hallo Liliane,

   Je kan hiervoor het beste bij een bouwmarkt vragen welke verf geschikt is. Zoek even op IKEA van welk materiaal de lampenkap is. Zo voorkom je dat de het een mislukking wordt.

   Succes!
   Groetjes Hiske

Laat een reactie achter