JEANS – niet alleen een trend in je kledingkast

JEANS – niet alleen een trend in je kledingkast

De jeans is een algemeen bekend item in je kledingkast, een jeans maakt tenslotte iedere outfit compleet. Tel maar eens hoeveel er in je eigen kast liggen, waarschijnlijk meer dan je denkt!

Niet alleen in je kledingkast maar ook in je interieur kan dit een ongekend goed item zijn, het is stoer, gezellig en perfect te combineren met zo goed als alle kleuren. Het voordeel van jeans is dat het bij iedere stijl is aan te sluiten, van modern tot landelijk en van studentikoos tot volwassen.

Letterlijk je jeans gebruiken in je interieur kan bijvoorbeeld door je oude spijkerbroek te verknippen en er een kussen van de maken of dat ‘oude’ stoeltjes eens leuk mee te bekleden.

Een patchwork zorgt voor een stoer effect en een nonchalante look, maar je kan het ook op een rustige manier verwerken door met 1 blauwtint te werken.

Woontrendz-poef-van-jeans-gemaakt

Om het stoere jeansgevoel te creëren heb je natuurlijk niet perse een jeans nodig.

Met verf bijvoorbeeld creëer je hetzelfde gevoel. Zeker met de matte kalkverf die op dit moment een musthave in je interieur is ontstaat door het matte effect de perfect look.

Door met verschillende blauwtinten te werken ontstaat er een gezellige sfeer in je huis, het thuis gevoel!

blauwe muur in jeans kleur

Mooie blauwe stoffen zorgen ook dat jij het stoere jeansgevoel in huis haalt zonder dat je spijkerstof gebruikt. Denk eens aan breisels of velours, maar natuurlijk geeft ook linnen een erg stoere look!

Blauw is prima te combineren met verschillende materialen. Zeker door een combinatie te maken met hout ontstaat er een stoer geheel. Maar wil je het graag wat romantischer hebben? Dan voeg je er een zachte pasteltint aan toe, denk eens aan mintgroen of zachtroze… wow!

Tot slot een kleine vraag voor jullie; hoeveel jeans heb jij in je kast die je nooit meer draagt?

Maak er eens een leuk interieur-item van! En decoreer het op bijvoorbeeld je dressoir. Succes!

Bronnen: Welke, Tumbler en Klijntje

4 reacties op “JEANS – niet alleen een trend in je kledingkast

 1. Bregje zegt:

  Wat gaaf, zo’n interieuradvies en ontzettend leuk om jeans te verwerken in asseccoires of juist op de muur! Goede tips! Hier weinig jeans meer in de kast, maar binnekort wel als poefje terug te vinden in ons interieur!

  • Hiske Ligtenberg zegt:

   Hallo Sandra,

   Helaas is er geen kleurcode bekend. Hij is inderdaad erg mooi!
   Wellicht dat je een soortgelijke kleur kunt vinden in de collectie van Histor. Deze hebben veel trendy kleuren in het assortiment.
   Succes!

   Groetjes,
   Hiske

Laat een reactie achter