Tips voor kasten op maat als opbergoplossing

De inloopkast kennen we allemaal van allerlei bekende Amerikaanse films en series, zoals ‘Sex and the city’. Maar ook van de welbekende Nederlandse Heineken-reclame, waarin de vrouwen gillen om de inloopkast en de mannen helemaal blij zijn met de inloopkoelkast.

Deze inloopkasten zien we dan ook in de Nederlandse woningen steeds vaker terugkomen in de slaapkamer of, wanneer daar de ruimte voor is, als echte aparte ruimte. Logisch ook; dit is toch de droom van vele vrouwen?

Maar wist je dat er naast inloopkasten nog een heleboel andere mogelijkheden zijn op het gebied van kasten op maat als opbergoplossing? Welke dan? Dat lees je in dit artikel in de vorm van tips.

Vouw-, draai- en schuifdeurkasten op maat

Waar de ene kamer het toelaat dat de kastdeuren naar buiten toe opengaan, is dit in een andere kamer juist niet mogelijk in verband met het ruimtegebrek. In deze gevallen wordt het dan ook een stuk moeilijker om vouw- en draaideurkasten toe te voegen.

De ideale oplossing is dan het gebruik van schuifdeurkasten op maat. Met schuifdeurkasten voorkom je namelijk dat je ruimteverlies hebt door de deuren en kun je de kast toch in de door jou gewenste ruimte plaatsen. In het gewenste formaat.

Het is en blijft natuurlijk belangrijk dat de kleding er in de diepte wel in past.

Voorbeelden:

Boekenkasten op maat

De boekenkast is ook zo’n kast die je op maat kunt laten maken. Ergens wel logisch toch? Want waar de één een ware boekenwurm is, heeft de ander juist alleen de verplichte boeken in huis. En de grootte is ook weer afhankelijk van de gezinssamenstelling. Wanneer je kinderen hebt, zal het aantal boeken grote kans ook gaan stijgen.

Aan de hand van het aantal boeken en jouw gezinssamenstelling kun je een klassieke of juist moderne boekenkast op maat laten maken. Heel handig! Kies voor de stijl die bij je interieur past voor het creëren van eenheid in je inrichting.

Niet alleen qua stijl, maar ook qua kleur en indeling is alles mogelijk. Laat je creativiteit dus de vrije loop, want werkelijk alles is mogelijk.

Voorbeelden:

Complete kamer ensuite

Naast het laten maken van een kast op maat is het zelfs mogelijk om een complete kamer ensuite te laten maken. Een combinatie van prachtige deuren en kasten zorgt voor die klassieke roomdivider die vroeger in woningen heel normaal was.

Een kamer ensuite is ideaal om je woonkamer op te delen in twee aparte ruimtes. Handig wanneer je bijvoorbeeld eters krijgt en de kinderen graag televisie willen kijken en spelen. Op deze manier kunnen de ouders gezellig borrelen en kunnen de kinderen ook hun gang gaan.

Kamers ensuite zijn niet alleen praktisch maar ook multifunctioneel en helemaal hip!

Voorbeelden:

De voordelen van een kast op maat

Wanneer je besluit om een kast op maat te laten maken, heb je verschillende voordelen:

  • Maatwerk past altijd
    Waar een kast met standaard afmetingen vaak of net te groot of net te klein is, past een maatwerk kast altijd precies op de plek die jij voor ogen hebt.
  • Altijd in jouw stijl
    Aangezien het interieur van elke woning en de persoonlijke voorkeur van de betreffende bewoners altijd anders is, is de stijl van de kasten ook altijd anders. Met een kast op maat weet je in ieder geval dat deze altijd aan de stijl en het design naar jouw wens voldoet.
  • Geen situatie onmogelijk
    Wees creatief, want beperkingen bij kasten op maat zijn er bijna niet! Creëer jouw droomoplossing voor bijzondere opbergsituaties…

Laat een reactie achter