Keukens, kiezen uit verschillende stijlen

Na misschien wel jaren sparen kan je eindelijk een nieuwe keuken kopen. En dan vraag je je ineens af: welk soort keuken wil ik eigenlijk? Welke stijl past bij mij? Keukens zijn er in allerlei soorten en maten. Van klassieke rustieke keukens tot strakke moderne keukens en alles er tussenin. De vele opties kunnen de nodige keuze stress opleveren. Blijf kalm en denk goed na over welk soort keuken bij je past, laat je inspireren en kies je droomkeuken!

In welke sfeer wil jij vertoeven?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat je budget is en welke functionaliteiten je nieuwe keuken moet krijgen. Maar het leukste gedeelte en misschien wel het belangrijkst is het kiezen van de stijl van je nieuwe keuken! Een robuuste houten keuken, een knusse landelijke keuken, een greeploze designkeuken of een evenwichtige moderne keuken, elk heeft zijn eigen uitstraling die de komende jaren de sfeer in jouw keuken zal bepalen.

Ga los en laat je inspireren

Probeer zoveel mogelijk inspiratie op te snuiven. Benut elke mogelijkheid die je daarvoor krijgt. Ga los op woon- en keukentijdschriften, surf op websites zoals deze, loop de deur plat bij speciaalzaken en geef je ogen goed de kost als je bij mensen over de keukenvloer komt. Er zal een moment komen dat je bijna geen keuken meer kunt zien. Je moet dan inmiddels een goed beeld hebben gekregen van wat er allemaal mogelijk is en bij welke stijl jij je de komende jaren het meest prettig bij zult voelen.

Keuken trends 2014

Als je je aan het oriënteren bent voor een nieuwe keuken is het ook leuk en handig om te kijken naar de laatste trends omtrent keukens. Om je een impressie te geven van de nieuwste keuken trends van 2014 volgen er enkele voorbeelden onderstaand:

Keuken van Charles Zana voor de AD Intérieurs expo in Parijs

afbeelding artikel grando-woontrendz

In de bovenstaande afbeelding is er gebruik gemaakt van diverse materialen en werden er niet gebruikelijke combinaties gemaakt. Denk aan porselein met plastic en zijde met verkoold hout. Hierdoor wordt er een moderne look gecreëerd op een eigenzinnige wijze.

Verder neemt het gebruik van koper en messing toe in keukens. Dit biedt een elegant contrast van modern en klassiek.

afbeelding grando

De aanhoudende trend van natuursteen zet zich ook voort in de keukentrends van 2014. Dit valt uiteraard goed te combineren met koper of messing. Dit draagt bij aan een rustieke- en klassieke uitstraling.

afbeelding grando 2

Kies verstandig

Uiteindelijk is je eigen smaak je beste leidraad in de stijl en keuze van je nieuwe keuken. Het is belangrijk om te kiezen voor een keukenspecialist die beschikt over de juiste adviseurs en een ruime assortiment om uit te kiezen. Laat je goed informeren over de mogelijkheden die passen binnen jouw budget, ruimte en stijlwensen. Schroom ook niet om eens zelf een vergelijkend warenonderzoekje te doen, bijvoorbeeld via de consumentenbond.

Heb jij een mooie tip voor het opdoen van inspiratie? Plaats een reactie!

Laat een reactie achter