Kinder droombaan bij IKEA

Kinder droombaan bij IKEA

IKEA is op zoek naar een knuffelontwerper! Een internationale tekenwedstrijd ter ere van Pluchen Speelgoedactie. De wedstrijd is bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar. De Pluchen Speelgoedactie zet zich in voor beter onderwijs.

Jongen ontwerpers opgelet, je maakt kans op een droombaan als wereldberoemde ontwerper. Het enige wat je hoeft te doen is jouw tekening van je droomknuffel in te leveren bij een IKEA winkel in Nederland.

Er worden 10 winnaars gekozen waarvan de winnende knuffel wereldwijd verkocht gaat worden. Hoe tof is dat! Een wereldwijde bekendheid als jonge knuffelontwerper.

Landen over de hele wereld doen mee aan deze wedstrijd. IKEA Nederland maakt op 3 december de vijf beste inzendingen per IKEA winkel bekend. In totaal dus 60 jonge winnaars in Nederland. Uiteindelijk sturen alle deelnemende lande de 20 beste ontwerpen in naar het IKEA hoofdkantoor in Zweden. Hier worden door een vakkundige jury de 10 winnende ontwerpen bepaald die wereldwijd verkocht zullen worden.

De Pluchen speelgoedactie wordt met deze actie ondersteund. Tot en met 4 januari zal IKEA Foundation wereldwijd voor iedere verkochte knuffel of kinderboek 1 euro doneren aan onderwijsprojecten van Save the Children en UNICEF.

De actie loopt al een aantal jaren en heeft sinds de start in 2003 al 67 miljoen euro opgebracht!

Dit mooie bedrag staat gelijk aan betere schoolvoorzieningen voor 11 miljoen kinderen in 46 landen! In landen als China, Madagaskar, Bangladesh en Angola.

De IKEA Foundation richt zich op 4 belangrijke aspecten in het leven van een kind.

  • Thuis
  • Gezonde start
  • Goed onderwijs
  • Duurzaam gezinsinkomen

Wil je meer informatie over de IKEA Foundation? Ga dan naar www.ikeafoundation.org.

Laat een reactie achter