Klassiek en landelijk interieur

Klassiek landelijk interieur

Het inrichten van je huis is een leuke, maar ook een tijdrovende klus. Als je je huis gaat inrichten is het verstandig om altijd te beginnen met het kiezen van een stijl. Als je een bepaalde stijl hebt gekozen, dan is het eenvoudiger om hier de juiste meubels en accessoires bij te zoeken. Twee mooie stijlen die erg populair zijn, zijn het klassieke en landelijke interieur. Het is niet gek dat deze stijlen zo geliefd zijn.

Deze stijlen worden namelijk gekenmerkt door mooie, natuurlijke kleuren, houten accenten en romantische accessoires. Door de vele overeenkomsten tussen het klassieke interieur en het landelijke interieur, kunnen de stijlen erg mooi met elkaar worden gecombineerd. Ben je benieuwd naar wat een klassiek of landelijk interieur kan betekenen voor je huis? Lees het hier.

Klassiek en landelijk interieur

Het klassieke en landelijke interieur is stijlvol en romantisch. Het interieur bestaat voornamelijk uit natuurlijke, rustige kleuren en straalt, met de juiste accessoires, een hoop warmte uit. Met een landelijke inrichting creëer je de rust en sfeer van het platteland. Hoewel de landelijke stijl geïnspireerd is op het platteland, is dit interieur tegenwoordig juist ook erg populair in stadswoningen. Een mooie manier om rust en ontspanning te creëren in een druk leven. Klassieke en landelijke inrichtingen hebben veel overeenkomsten. Zo wordt er bij beide stijlen veel gebruik gemaakt van hout en natuurlijke, warme kleuren. Bij het landelijke interieur wordt er ook veel gebruik gemaakt van licht klassieke meubels. Hierdoor worden de landelijke, ruwe materialen gecombineerd met een elegante en klassieke stijl. Het klassieke en landelijke interieur draait vooral om het combineren van de juiste meubels en accessoires.

Klassieke en landelijke meubels

Het vinden van geschikte meubels voor een klassiek en landelijk interieur hoeft geen moeilijke opgave te zijn. In het klassieke en landelijke interieur wordt er veel gebruik gemaakt van zachte en rustige kleuren. Denk bijvoorbeeld aan wit, pastelkleuren en vooral veel natuurtinten. Ook natuurlijke materialen, zoals hout en steen, kunnen zeker niet ontbreken. Vintage meubels en meubels met een oudere uitstraling passen vaak erg goed in een klassiek en landelijk interieur. Merken die bekend staan om hun klassieke en landelijke stijl zijn onder andere Rivièra Maison en Riverdale. Deze merken zijn perfect voor het vinden van de juiste meubels en accessoires of om inspiratie op te doen. Wees vooral niet bang om de meubels i     n je huis simpel en rustig te houden. Met je juiste accessoires kan je hier namelijk een speciaal tintje aan geven.

Accessoires

Hetgeen wat een klassiek en landelijk interieur pas echt af maakt, is het gebruik van de juiste accessoires. Hoewel er bij het klassieke en landelijke interieur volop gebruik wordt gemaakt van accessoires, blijft het interieur wel rust uitstralen. Dit komt doordat de accessoires in een klassiek en landelijk interieur vaak uit warme tinten bestaan en omdat de meubels en accessoires perfect op elkaar zijn afgestemd. De accessoires brengen vaak een mate van stijl en romantiek aan het interieur. Accessoires die goed bij een landelijk of klassiek interieur passen zijn onder andere kaarsen, grote en ouderwetse klokken en bloemen. Deze accessoires geven het interieur de sfeer en warmte die het nodig heeft. Ook veel sfeervolle kussens en een kleed sluiten perfect aan op een klassiek en landelijk interieur. Hierdoor oogt een huis nog knusser.

Knusse uitstraling

Het klassieke en landelijke interieur is perfect voor het creëren van een knusse en warme uitstraling. De mate van rust dat het interieur uitstraalt, is ideaal voor het vinden van kalmte in een druk leven. Zo kan je thuis echt doen waar een huis voor bedoeld is: ontspannen.

4 reacties op “Klassiek en landelijk interieur

  1. Anne zegt:

    Geweldig! Ik hou echt van de sfeer die klassiek en landelijk interieur brengt. Van de week heb ik toevallig een nieuwe tafel gekocht, een kloostertafel, die mijn huis helemaal compleet maakt!

  2. Marieke zegt:

    Ik hou zelf er van deze woonstijl, het is erg klassiek, maar kan zoals beschreven ook prima in een modern huis. Het brengt gewoon een hoop warmte in huis, zeker met de juiste accessoires.

Laat een reactie achter