Kleuren op het eerste gezicht

Kleuren op het eerste gezicht

Voor een eerste opdracht, waar ik in het begin erg onzeker over was, ben ik enorm blij en trots mag ik wel zeggen.

Ik mocht een ruimte inrichten voor een elektronisch installatiebureau wat o.a. Domotica (huisoptimalisering) levert. Zij wilden graag een demonstratieruimte om de klant in de juiste omgeving, namelijk in huis, te kunnen laten zien en ervaren wat men hiermee kan beleven.

Kleuren op het eerste gezicht

Ik was heel enthousiast toen ik hoorde dat ik die ruimte in mocht richten. Het was helemaal kaal, alleen lag er vloerbedekking en er hing al vitrage in de ruimte. Maar…. Hoe verder?

Ik dacht na over het bedrijf,  wat ze doen en waarmee ze werken; elektriciteit en ik kwam op een geweldige foto uit van een mooie lucht met een bliksemschicht. Geweldige kleuren waar ik meteen een hele mooie sfeer bij zag.

Wat gaaf dacht ik bij mezelf, het is een foto uit de natuur, waar we normaal gesproken niet bij stil staan maar waar je zoveel inspiratie uit kan halen.

De kleur mauve, (oud roze/lila) kwam op een wand en ik zag de reacties al tegemoet… Roze? Jazeker, want dat is een trend maar tegelijkertijd ook stoer met de donkere kozijnen.

De patronen in de kussen en vaasjes zijn afgeleid van de bliksemschicht, de cactussen onder stolp kunnen niet prikken zoals stroom dat kan doen.

kussen-detail

Nog een tweede kleur en tevens materiaal is koper wat erg associeert met elektriciteit. Dat heb ik gebruikt in accessoires.

Het laatste is de kabelhaspel wat als bijzettafel is gebruikt, zo heb ik  de “cultuur” van het bedrijf gecombineerd met eigentijdse meubels.

Zo zie je maar, dat je vanuit een heel mooi beeld wat je zo kan tegen komen, hetzij in de natuur, op straat, of in een gerecht  ideeën  kan putten.

Zie hier het resultaat…

draadmand-met-kopjes

8 reacties op “Kleuren op het eerste gezicht

  • Anke zegt:

   Dankjewel Marja, ben heel blij met het resultaat! Heel leuk om te doen! Als ik ik iets voor je kan doen, laat het me/ons weten! Heb je de rubriek EHBI al gezien?

 1. Annelies Kamp zegt:

  He collega, wat heb je dat mooi gedaan! Echt sfeervol en goed nagedacht over wat het moet uitstralen.
  Ben er van onder de indruk!
  Het is wel heel iets anders dan notuleren ;)
  Veel succes met je eigen bedrijf!

Laat een reactie achter