Kranten behang

Kranten behang

Veel mensen vinden het lastig om de juiste sfeer in huis te creëren. Een veel voorkomend probleem is de wanddecoratie. Want wat doe je aan de muur? Geef je hem een kleurtje of hang je een mooi kunstwerk op?

Zelf vind ik het erg lastig om de juiste kleur te kiezen en dat juiste kunstwerk te vinden dat bij je past. Vooral als je op zoek bent naar een origineel idee voor aan de muur valt het allemaal niet mee.

Voor de waaghalzen onder ons heb ik iets origineels gevonden.Een muur met kranten behang! Ik weet nog goed dat ik vroeger erg onder de indruk was van de muur behangen met bladmuziek die ik in de studentenwoning van mijn nicht aantrof.

Want hoe leuk is het om je muur te behangen met je grote passie; muziek.

Dit kan je natuurlijk ook met kranten en boeken doen. Heb je kranten bewaard met bijzondere gebeurtenissen? Of ben je liefhebber van een bepaald boek? Gebruik deze dan om je muur mee te behangen. Het is ook nog eens een hele goedkope manier van behangen.

Omdat een kranten behang muur nogal opvalt is het verstandig om een kleine muur te behangen. Zoals bijvoorbeeld de achterwand van je studeerkamer.

Kun je je er nog geen voorstelling bij maken? Bekijk dan deze inspirerende DIY voorbeelden van kranten behang.

Kranten behang inspiratie

DIY kranten behang

Wil jij aan de slag met kranten behang? Let dan op het volgende.

Kranten behang is net als echt behangpapier met behanglijm te bevestigingen aan de muur. Het grote verschil is alleen dat kranten dunner zijn dan behangpapier. Het is dus wat lastiger om een recht en egaal resultaat te krijgen. Wil je een niet al te drukke muur vol met kleur? Dan is het verstandig om een patroon te gebruiken. Houd de bladen in dat geval recht! Gebruik uitsluitend kranten met zwart-wit print, veel verschillende kleuren maken het behoorlijk druk en chaotisch.

Het is niet altijd makkelijk om aan de juiste hoeveelheid kranten te komen. Je kunt ook oude kranten kopen op rommelmarkten. De New York Times ziet er op de wand natuurlijk leuker uit dan het plaatselijke huis aan huis krantje.

Omdat krantenpapier niet gemaakt is om als behang te gebruiken is het verstandig om de wand met een vernis laag behandelen nadat de kranten aan de muur zijn geplakt. Zo voorkom je dat je muur afgeeft en er smoezelige vlekken ontstaan. Met een gekleurde gele vernis laag kan je zelfs een oud effect creëren. Daarnaast is je muur na de vernis behandeling afneembaar met een doekje.

Stap voor stap

  • Zorg dat je achterwand glad is
  • Ontvet de ondergrond met zeepoplossing
  • Bepaal de structuur van de kranten
  • Breng een flinke laag behangerslijm aan
  • Plak de kranten handmatig op de muur (begin in de hoek bovenaan) en strijk ze voorzichtig glad met een borstel.
  • Gebruik vernis om het af te werken.

Heb jij geen zin om al dit werk te doen? Je kunt nagenoeg hetzelfde resultaat bereiken door het gebruik van fotobehang.

 

Een reactie op “Kranten behang

  1. Nick zegt:

    Goede tips. Origineel en “levend” behang kan veel charme geven aan een ruimte. Het ziet er alleen wel lastig uit om het goed te doen. Is het niet beter om hier een behanger voor in dienst te nemen? Of is het makkelijk opnieuw te doen in het geval het niet goed gelukt is?

Laat een reactie achter