Kurk; stoer, sterk en naturel!

Kurk; stoer, sterk en naturel!

Je kent het wel van vroeger, bij je opa en oma in huis lag waarschijnlijk kurk op de vloer. En natuurlijk is kurk onlosmakelijk verbonden met een goede fles wijn…

Maar kurk is terug van weggeweest! Het is op vele manieren toepasbaar in je interieur.

Ben je nieuwsgierig geworden? Of heb jij al kurk in je interieur?

Kurk maakt een comeback

Op de modecatwalk is kurk al jaren een blikvanger. Denk aan tassen, riemen, horloges en zonnenbrillen. Maar het heeft zijn weg naar de interieurwereld inmiddels ook weer gevonden.

In de tijd dat we natuurbewust bezig zijn en het belangrijk vinden dat alle materialen die we gebruiken ook een ‘natural’ look hebben is kurk zeer toepasbaar.

Kurk wordt gemaakt van de kurkeik en is 100% recyclebaar.

Omdat de kurkeik zichzelf keer op keer hersteld is kurk een materiaal wat onuitputbaar is. Dit betekend dat we er nog lang plezier van kunnen hebben. Kurk is enorm sterk en daardoor zijn er vele toepassingen mogelijk. Niet alleen wordt kurk op de vloer gebruikt maar tegenwoordig ook steeds meer in interieuraccessoires en gadgets.

Tas van kurk

Onderzetter van kurk

Kurk op de vloer

Tegenwoordig hoeft kurk als vloerbedekking niet meer suf te zijn. De traditionele bruine kleur kan aangepast worden naar een oneindig breed kleurenpallet. Hierdoor kan het perfect verwerkt worden in je kleurplan. Natuurlijk zijn er ook grafische vormen en patronen mee te leggen. Het is mega sterk en perfect als geluidsdemper. Naast een goede look heeft dus het ook praktische pluspunten.

Kurk vloer

Kurk als detail

Natuurlijk kan je kurk ook als detail terug laten komen in je interieur. Een vrij nieuwe manier van kurk verwerking is kurk te gebruiken als textiel. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld kussens, poefjes en lampenkappen van kurk te maken.

Maar ook massief is kurk goed toepasbaar omdat het sterk is en zelfs buiten te gebruiken is, denk bijvoorbeeld aan leuke krukjes uitgevoerd in kurk.

Door het kurk te kleuren is het toepasbaar in ieder interieur en ook leuk in bijvoorbeeld een kinderkamer.

Lamp van kurk

kruk van kurk

Bijzettafels van kurk

Bronnen: I Love Fashion News, Airmagazine, Etsy, Kurk Design, Veertje, Eyespired en Pinterest

Een reactie op “Kurk; stoer, sterk en naturel!

  1. Sylvia Monsieur zegt:

    Wat gaaf wat je allemaal met kurk kunt maken! En zeker die tas is gaaf. Bedankt voor de inspiratie. Liefs Syl.

    ps. kreeg mijn website niet vermeld in bovenstaand veld (www.vansyl.nl)

Laat een reactie achter