Liefde voor de betonlook

Liefde voor de betonlook

Beton is al tijden een veel gezien product toegepast in huizen voornamelijk in keukens en badkamers. Ooit heb ik nog een aanrechtblad gehad van beton. Prachtig, maar ik was blij dat ik een paar sterke mannen in de buurt had die het blad op de kastjes hebben getild. Zo ontzettend zwaar. Door 5 lagen speciale lak was het betonnen blad beschermt tegen water, hitte en vlekken. Alleen na een maand had ik mijn eerste uitgelopen vlek van het theezakje er al in.

Conclusie, beton is ontzettend stoer in je interieur.

Maar echt praktisch? Nee dat niet. Gelukkig zit daar verandering in.

Voor in ons nieuwe huis heb ik al bedacht dat het antraciete aanrechtblad wat nu op de keukenkastjes ligt, met de zwarte tegeltjes op de muur daarachter niet echt mijn smaak is. In mijn ogen te donker echt te donker in een keuken. Om nu een nieuw aanrechtblad te kopen en alle tegeltjes eraf te slopen ben ik op zoek gegaan naar nieuwe technieken. Beton, of betonlook is wat ik wil. En daar ben ik naar op zoek gegaan.

Al een enige tijd is het product beton ciré op de markt en je ziet het nu steeds vaker in huizen terug. Beton ciré is een mengsel dat na droging lijkt op steenachtig stuc. Ideaal voor gladde oppervlaktes die wel wat verfraaiing kunnen gebruiken. Daarbij maakt het niet uit welke kleur je wilt en op welke ondergrond je het aanbrengt.

In combinatie met hout, waar ik gek op ben, is beton geweldig. Zoals in de keuken in combinatie met houten kastjes of in de badkamer met mooie houten planken. Nog een voordeel van beton ciré. De afwerk lak pakt een stuk beter dan op gewoon beton.

Beton keuken2

Om een warm sauna gevoel te creëren is beton ciré goed toepasbaar in de badkamer. Neem daar alles in mee, zoals de wasbak of eventueel je bad. Door met verschillende kleuren te werken breng je diepte in de badkamer en maak je hem optisch groter. Mocht dat nodig zijn natuurlijk.

Beton badkamer2

Beton badkamer

Het echte beton grijs is mijn favoriet, maar in beton ciré heb je erg veel keuze als het gaat om kleur.

Niet op zoek naar een strak en effen muur, blad of desnoods tafel. Dan kan je ook kiezen voor beton ciré met de aanbreng structuur hier nog in. De oppervlakte waar het op zit is dan nog wel glad, alleen zitten hier zogenaamde ‘vlekken’ in. Voor ieder wat wils.

Beton meubels2

Beton meubels

Deel je mijn wellicht wel nieuwe liefde?

Bronnen: vtwonen, RTL Woonmagazine, Betonlookdesign, Welke, Remodelista en Natural Modern Interiors

Een reactie op “Liefde voor de betonlook

Laat een reactie achter