De mogelijkheden met Douglas hout: de trend anno 2017

Douglas hout is een sterke houtsoort die vaak gebruikt wordt voor het bouwen van constructies in de tuin. Daarom wordt Douglas hout ook wel constructiehout genoemd. Dit hout wordt anno 2017 dan ook veelvuldig gebruikt voor het bouwen van diverse constructies in onze tuin.

Waarom douglas hout?

Douglas hout kun je onderscheiden van andere houtsoorten, zoals Lariks en Vuren, doordat deze minder noesten heeft. Het hout heeft een rose kleur, waardoor het een warme uitstraling geeft. Hij is wel weer wat geler van kleur dan Lariks en Vuren.

Een ander kenmerk van dit hout is dat deze kan splijten (gebeurt voornamelijk bij droging). Zorg daarom altijd dat je voorboort wanneer er een spijker of schroef in het hout moet.

“Spijkeren of schroeven? Zorg dat je voorboort, dat voorkomt splijten!”

Je kunt vergrijzing van het hout voorkomen door gebruik te maken van beits. Douglas hout is een goede duurzame houtsoort die ongeveer 10-15 jaar mee gaat.

Douglas hout constructies

Douglas hout is uitermate geschikt als constructiehout en wordt dan ook voor de meest uiteenlopende zaken gebruikt. Wat zijn de trends anno 2017 op het gebied van houtconstructies in je tuin? Ik zocht ze voor je op!

1. Tuinmeubelen van Douglas hout

Een trend die al langer speelt is die van houten tuinmeubelen. Je kunt ze kant en klaar aanschaffen, maar de handige man (of vrouw) kan ook zelf iets bouwen. En daarvoor is Douglas hout dus weer uitermate geschikt.
Bouw met dit hout een eigen picknicktafel of maak een prachtige eettafel voor op het terras.

Buitentafel douglas hout

2. Schutting

Je wilt ook privacy in je tuin. Je kunt kiezen voor natuurlijke begroeiing met bijvoorbeeld coniferen, maar je kunt ook kiezen voor een schutting. Hier heb je geen groene vingers voor nodig en het neemt minder ruimte in beslag van je tuin. Douglas hout kun je ook prima gebruiken voor het maken van je eigen schutting. Je kunt zowel palen als planken krijgen in deze houtsoort waardoor je schutting mooi één geheel wordt.

3. Veranda

Wie wil dat nou niet in z’n tuin? Zo’n prachtige veranda waardoor je nog vaker gezellig buiten kunt zitten. Ga je zelf een veranda bouwen, ook hiervoor is dit hout prima geschikt! Eventueel kun je dit hout afwisselen met een andere houtsoort. Laat je hiervoor altijd adviseren wanneer je hout aanschaft.

Houten veranda douglas hout

En nu zelf aan de slag!

Overtuigd van dit constructiehout en genoeg inspiratie uit bovenstaande ideeën gekregen? Dan kun je nu zelf aan de slag gaan. Je kunt je Douglas hout eenvoudig online bestellen bij HomingXL. Of je nu op zoek bent naar planken, balken of palen, zij bieden het aan. Ook verkopen ze veranda’s en meubelen, voor diegene die niet zo van klussen houden ;-).

Bron foto’s: PinterestIndulgy, Pinterest

Een reactie op “De mogelijkheden met Douglas hout: de trend anno 2017

  1. Lekker in de schaduw zegt:

    Super fijn artikel, ik denk inderdaad dat veel mensen dit niet weten wanneer zij zelf in de tuin gaan klussen.
    Als er mensen zijn die ons om advies komen vragen, geven wij dit ook vaak mee. Ik zal hen ook zeker doorsturen naar deze blog om het duidelijker te maken:)

Laat een reactie achter