Nieuwe rubriek: EHBI

woontrendz nieuwe rubriek ehbi

Het begin van 2015 ben ik goed begonnen met een metamorfose in huis. De donkere leemachtige kleur op de muur moest plaats maken voor een lichte grijstint. Meer zonlicht in huis en een veel ruimer gevoel, dat noem ik een goed begin van het jaar. En toch, blijf ik onrustig… Het is nog niet zoals ik het hebben wil.

Dit is overigens ook de aanleiding geweest om een nieuwe rubriek Eerste Hulp Bij Interieur te starten. Een probleem oplossende rubriek, niet alleen voor de lezer, maar ook voor mij.

Inspiratiebron grijze muur

nieuwe rubriek EHBI

Het klinkt misschien wat gek als schrijfster van woontrends, maar (ook) ik heb een woonprobleem. Dat frustreert mij enorm, want ik kom zo ongelooflijk veel leuke en inspirerende dingen tegen. Alleen als het je eigen huis betreft is het toch echt wel even anders.

Iets kan prachtig lijken op Pinterest en een plekje krijgen op mijn speciale bord – droomhuis inspiratie – maar, vind ik het op lange termijn nog steeds mooi. En staat het ook net zo leuk in ons nieuwbouwhuis als in die karakteristieke woonboerderij, loft met 16 meter hoge plafonds en grachtenpandjes?

Dit soort jaloersmakende huizen

droom-ruimte
woontrendz-droomhuis-inspiratie

Het nieuwe jaar ben ik dan ook begonnen met mijzelf afvragen wat ik nou precies mis en graag wil toevoegen aan ons huis. Dat klinkt als een makkelijke vraag, maar blijkt in de praktijk bijna onmogelijk. Ik ben namelijk behoorlijk goed in impulsief woonshoppen. Een nieuwe salontafel is dan ook zo gekocht. En de woonaccessoires vliegen net zo snel de trapkast in als dat ze binnen zijn gekomen in de woonkamer.

Kortom, er moet iets veranderen. Want op deze manier komt er alleen maar “troep” binnen die na 2 weken weer verdwijnt omdat ik er op uitgekeken ben.

Het lastigste probleem vind ik het sfeer aanbrengen in een nieuwbouw huis. Dat red je niet alleen met een kleurtje op de muur. Om dit op te lossen wil ik iets ouds toevoegen. Iets met karakter en een verhaal. De té donkere kleur op de muur moest er ook aan geloven. Het resultaat volgt in de nieuwe Binnenkijken bij…

Op Instagram vind je een aantal foto’s

oude-kleur-op-de-muur kleurstaal

Een bijkomend probleem is het gebrek aan uitstal mogelijkheden voor die leuke woonaccessoires. We beschikken over twee ini-mini vensterbankjes in de keuken. Om oud en nieuw te gaan mixen heb ik bedacht dat er maar een oud op te pimpen kastje moest komen.

Inmiddels al ruim een maand aan het zoeken op Marktplaats (gaat toch sneller dan de kringloop winkels bij langs), maar het kastje is nog niet gevonden. Ik merk dat ik best heel kritisch ben en al precies weet wat ik hebben wil.

Manlief (Rick) is er al helemaal klaar mee en kan geen advertentie meer zien.

Ik heb het opgegeven en heb de fotolijst plank weer aan de muur geschroefd. De nog wat kale muur moet gevuld worden met mooie prints, (oude) fotolijsten en wandplanken waar ik mijn overtollige woonaccessoires op kan uitstallen. Met twee kleine vensterbankjes is het helemaal niet leuk decoreren. Er is gewoon plek te weinig om te stallen.

Inspiratie voor de fotowand

wanddecoratie-inspiratie
inspiratie-fotowand
foto-wand
woontrendz-fotolijsten

De kast is dan waarschijnlijk toch te klein en voordat ik de “ware” masterkast tegenkom waar ik jaren verliefd op blijf ben ik 10 jaar verder. Daar heb ik gewoon geen geduld voor. Dit is hem, mocht je hem tegenkomen dan hoor ik het graag:).

Dé kast

oud-kastje

Binnenkort een Binnenkijken bij… in huize Sportel-Ligtenberg. Of ons huis perfect is ingericht en voldoet aan onze wensen en dromen? Nee, maar dat hoeft ook niet volgens de trendwatcher Lidewij Edelkoort. En dat komt mij goed uit, want perfect is het bij mij niet snel.

Mijn goede voornemen voor 2015 is dan ook wachten tot het “oude, perfecte, bizarre en creatieve” item op je pad komt.

Heb jij ook een “woonprobleem” of nog kale muur en wil jij hier hulp bij? Stuur dan een foto van je woonprobleem naar ehbi@woontrendz.nl en misschien ga ik samen met een stylist wel aan de slag met jouw probleem. Onze nieuwe rubriek Eerste Hulp Bij Interieur zal worden gevuld met “problemen” die ikzelf tegenkom en die van onze lezers. En het mooie is, we lossen ze ook op!

Een nieuwe rubriek waar wij graag mee aan de slag gaan! We hopen dat jij hem helpt vullen.

Lidewij Edelkoort: Het interieur hoeft niet meteen af te zijn, maar is groeiende

Bronnen: Pinterest

9 reacties op “Nieuwe rubriek: EHBI

  1. Sharon zegt:

    Dit had ik nou net nodig, super deze EHBI! Op het gebied van mode/kleding/stylen kan ik me goed redden, maar interieur.. no way, hoe graag ik ook wil. Top, thanks!

  2. wendy zegt:

    Oh wat herkenbaar als je dit leest. Heb al een kast op zolder vol met mn troepjes. Ehbi is dus net wat voor mij. Een L vormige woonkamer elke keer maar weer wat proberen te veranderen maar de rust, ruimte en licht krijg ik er niet helemaal in.

    Groetjes wendy

Laat een reactie achter