Okergoud, een koninklijke trendkleur

Okergoud de koninklijke kleurtrend

Ben jij tijdens deze wintermaanden wel in voor het zonnetje in huis? Een kleur die jouw interieur helemaal opfrist? Kies dan voor de trendkleur okergoud, ook wel okergeel genoemd!

Deze trend is goed te combineren met de kopertrend en met de andere trendkleuren; blauw en groen. Maar hoe je deze trend het beste kunt toepassen? Welke manier past het beste bij jouw interieur? Wij geven je tips!

Okergoud op de muur

Ben jij een echte durfal op interieurgebied? En  ben je niet bang voor een flinke dosis kleur in jouw interieur? Kies er dan voor om deze mooie trendkleur toe te passen op je muren. Hiermee creëer je een statement en zorg je voor een spannender totaalplaatje.

Een merk dat deze kleur in het assortiment heeft is bijvoorbeeld Flexa. Maar ook als je zelf geen ster bent in schilderen, is de kleur waarschijnlijk verkrijgbaar binnen het professionele merk Sikkens.

Okergoud op de muur

Vind je het idee van okergoud op je muren interessant, maar wil je niet de hele muur in deze trendkleur? Kies er dan bijvoorbeeld voor om alleen de onderste helft van je muur te schilderen in deze kleur. De hoogte hiervan kun je bijvoorbeeld kiezen op basis van de hoogte van je bank of van een tafel. Op die manier creëer je meteen een mooi lijnenspel.

In het zonnetje zitten?

Maar naast je muur zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om deze trendkleur in je interieur te verwerken. Wat dacht je bijvoorbeeld van okergouden meubels? Bijvoorbeeld een statement stoel in deze kleur. Of als je een stapje verder wilt gaan, een okergouden bank. Op die manier zit je letterlijk in het zonnetje.

Okergouden stoelen

Accessorize!

Ben jij meer van de subtiele hint kleur? Kies dan voor okergouden accessoires.

Een voordeel van deze trendkleur is dat hij te combineren is met veel verschillende kleuren.

Zo zorg je voor een ‘pop of colour’ in een zwart-wit interieur. Of fleur je de boel op in een donkerder interieur. Door de kleur alleen in accessoires toe te passen, kun je zelf makkelijk bepalen in hoeverre je in deze trend mee wil gaan.

Accessoires in okergoud

Doe jij al mee aan deze zonnige trend? We zien graag hoe jij okergoud hebt toegepast in jouw interieur. Dat kun je bijvoorbeeld heel makkelijk doen door ons op instagram te taggen in jouw okergouden interieur foto.

Dit kun je doen door @woontrendz te gebruiken!

Bronnen: InterieurtipsStijl habitatWoonfonds en Stijlvol styling.

Laat een reactie achter