Open haard inspiratie: maak de winter compleet

Open haard inspiratie hout

Op een kleedje op de grond, starend naar de dansende vlammen… Of op de bank met een kop thee en je favoriete boek met op de achtergrond het zachte knisperen van een haardvuurtje. Vraag mensen naar het ideaalbeeld van een koude winterdag en in bijna alle gevallen zal er een open haard bij betrokken zijn.

Wij houden van een open haard; vandaar dit open haard inspiratie artikel. Net als wij houden velen van de open haard, maar:

Nog geen 15% van alle huishoudens heeft een open haard of houtkachel.

Hoe kan dat?

Veel mensen denken dat hun woning niet geschikt is voor een open haard. Ze vinden bijvoorbeeld de woonkamer te klein of denken bij het woord ‘open haard’ alleen aan de klassieke varianten. Er wordt ook vaak gedacht dat er bij een open haard direct een verhoogd risico op brand komt kijken.

Traditionele houthaard of moderne gashaard

Je raadt het al; deze argumenten houden geen stand. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten haarden, van groot tot klein en van klassiek tot strak en modern. De grootte van de woonkamer doet er dus niet toe en de stijl van de woonkamer ook niet. Kijk ter inspiratie maar eens naar deze open haarden:

Open haard inspiratie voorbeelden

Moderne open haard inspiratie voorbeeld

Voorbeeld open haard modern houtgestookt

Voor iedere denkbare situatie is wel een mooie oplossing te bedenken. Is de woning bijvoorbeeld niet geschikt voor een houthaard? Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor gashaarden en je zal versteld staan over de kwaliteit en uitstraling die de nieuwe generatie gashaarden biedt:

open-gashaard-hoek

Met een open gashaard beperk je meteen het risico op brand, die een slecht onderhouden houthaard wel met zich meebrengt.

Meer weten over open haarden?

Voldoende open haard inspiratie opgedaan en wil je ook een open haard in je huis? Goed idee vinden wij! Kijk eens naar het aanbod van Hooijer Haarden; een echte autoriteit op dit gebied.

Voorzethaarden, inbouwhaarden, gashaarden en houthaarden kunnen op maat worden geleverd en voldoen allemaal aan de geldende veiligheidsnormen. Niet alleen geef je, je woning een compleet andere sfeer door het plaatsen van een open haard, ook de energierekening zal aanzienlijk dalen.

Hoe ziet jouw open haard er uit?

Heb jij een open haard, of zou je er één willen? Stuur ons een foto van jou favoriete open haard, via social media of via e-mail. Je kunt natuurlijk ook een reactie achterlaten hieronder!

Een reactie op “Open haard inspiratie: maak de winter compleet

  1. Maire zegt:

    Open haarden zijn zo fijn. Het geeft erg veel charme aan een ruimte. Perfect om met je familie omheen te zitten en gezellig te kletsen. Deze foto’s zijn een mooie inspiratie bron.

Laat een reactie achter