Maand van de raamdecoratie: vouwgordijnen en lamellen

De zomer hebben we weer achter ons gelaten. De klok is weer verzet. Hierdoor worden de dagen korter en krijgen we te maken met langere maar vooral donkere avonden. De kaarsjes steken we weer aan en de gordijnen gaan weer eerder dicht.

November is de maand van de raamdecoratie en daarom gaan we het in dit artikel hebben over verschillende soorten raamdecoratie. Want er is veel meer mogelijk op gebied van raamdecoratie dan dat we denken.

Met dit artikel hopen we dat je ideeën op doet voor jouw raambekleding. In het bijzonder gaan we in op de mogelijkheden van vouwgordijnen en lamellen.

Vouwgordijnen als raamdecoratie

Vouwgordijnen zijn gordijnen die verticaal omhoog en omlaag kunnen bewegen. Bij het uitvouwen van het gordijn, vouwt het gordijn zich van boven naar beneden en bedekt zo het raam.

Het grote voordeel van vouwgordijnen, is het feit dat ze in allerlei kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Zo heb je altijd een juiste maat en juiste stijl voor dat grote raam in je woonkamer, of dat piepkleine raampje in het toilet.

Door de veelzijdigheid in maten, kleuren en afwerkingen bestaan er voor bijna elke situatie en woontrend geschikte vouwgordijnen. Dit maakt het tot een populaire vorm van raamdecoratie.

Voorbeelden van vouwgordijnen:

Lamellen als raambekleding

Lamellen zijn een vorm van raambekleding dat bestaat uit verschillende, loshangende panelen. Net zoals bij bovengenoemde gordijnen zijn ook lamellen in allerlei verschillende kleuren en maten verkrijgbaar, maar ze hebben nog een extra voordeel. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende materialen. te weten:

  • Stof
  • PVC/kunststof
  • Hout
  • Aluminium

Lamellen als raambekleding bestaat al wat langer dan vouwgordijnen. Hoewel vouwgordijnen beter aansluiten bij de huidige woontrends, worden lamellen nog steeds veel toegepast.

Voorbeelden van lamellen:

Ook aan de slag met raamdecoratie?

Wil jij ook een van de bovengenoemde raamdecoratie of een ander soort? Er zijn veel bedrijven die raamdecoratie aanbieden. Om er zeker van te zijn dat je zowel een betrouwbaar bedrijf in handen hebt en raamdecoratie van een goede kwaliteit krijgt, hebben we gekeken naar geschikte partijen.

Bij Zonnelux ben je in goede handen. Zonnelux biedt verschillende soorten raambekleding tegen een goede prijs. Daarnaast kan er op de website inspiratie opgedaan worden en worden veel van je vragen beantwoord.

Hoe ziet jouw favoriete raamdecoratie eruit? Laat het ons weten. Reageer hieronder of op social media. We horen het graag!

Laat een reactie achter