Retro interieur blog

https://www.pinterest.com/Studioloenz/retro-interieur/

Hoe vaak hoor je het in deze economisch moeilijkere tijd niet voorbij komen op feestjes: ’vroeger was alles beter.’ Waarom dan niet meteen helemaal doorpakken en je hele interieur er op aanpassen? Ga voor een retro interieur!

Retro of vintage?

De termen retro en vintage worden veel door elkaar gebruikt. Toch zijn ze niet hetzelfde.  Vintage houdt in dat iets oud is. Of althans; ouder dan de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Hergebruik dus.

Retro, dat ‘terug’ betekent, wordt gebruikt voor nieuwe producten in een oud jasje. Meestal wordt retro gekoppeld aan de look uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw.

Kortgezegd: Vintage is echt oud. Retro doet alsof het oud is.

Kleuren en patronen

Maar hoe creëer je nu een mooi retro interieur? Kleuren en patronen spelen een belangrijke rol in een retro interieur. Vooral de kleuren oranje, rood, groen, geel en bruin worden veel gebruikt. Ook het gebruik van behang en vloerkleden met psychedelische patronen is retro. Gek doen mag en “less is more” is niet echt aan de orde.

Hout en ronde vormen

Naast kleur is ook het gebruik van hout kenmerkend voor een goede retrolook. Denk hierbij aan houten vloeren in visgraatmotief, maar ook aan houten meubels zoals stoelen, tafels en kasten. Liefst op dunne pootjes.

Het gebruik van ronde vormen en groene planten maakt je retrohuis helemaal af.

Stop met zoeken naar oude schatten! Haal een nieuwe jukebox, die knalgekleurde SMEG koelkast en het juiste behang en begin jouw eigen retro-avontuur!

Bron: Pinterest

5 reacties op “Retro interieur blog

 1. Priscilla zegt:

  Bovenstaand interieur vind ik prachtig. Van behang tot meubel tot kastje en accecoires, het is allemaal 1 geheel. Van dit soort interieuren willen ik graag een foto serie maken. Kunt u mij svp helpen aan decors en of huiskamers die op deze manier zijn ingericht?
  Alvast onwijs bedankt!!
  Priscilla

  • Janna zegt:

   Dag Priscilla,

   wat leuk te lezen dat je enthousiast bent! En wat een leuk idee om een fotoserie te maken van dit soort retro interieurs.
   Het handigste is dat je even een mail stuurt naar info@studioloenz.nl met je precieze vraag en je gegevens. Dan komen we daar samen vast wel uit.
   Groet!
   Janna

 2. Lea zegt:

  Wat een prachtige spullen! Ik ben op zoek naar het oranje Paisley-behang dat ik op jullie site voorbij zag komen, ik ben er helemaal gek van!

  Leuke site, helemaal iets voor mij!

Laat een reactie achter