Romantische tuinen

Romantische tuinen

De zomermaanden zijn in aantocht. Het ideale moment dus, om onze tuinen eens goed onder handen te nemen. Net zoals er verschillende woonstijlen zijn, zijn er ook verschillende stijlen voor je tuin. Geef je tuin bijvoorbeeld eens een zomerse make-over met de romantische tuinstijl.

Romantische tuinstijl

Een romantische tuin heeft veel weg van de Engelse tuinstijl. De tuinstijl is landelijk en natuurlijk. De perfecte plek waar je zomers heerlijk kunt ontspannen. Wil jij je tuin een romantische makeover geven? Je kan natuurlijk kiezen voor een grote en kostbare verbouwing, maar ook met kleine aanpassingen kan je al een groot effect bereiken.

De romantische tuinstijl draait namelijk vooral om de details.

Deze details maken de romantische tuin sfeervol en knus.

Natuurlijk

Een romantische tuin is een natuurlijke en landelijke tuin. Probeer de tuin dan ook niet teveel te stylen, maar laat vooral ook de natuur haar eigen gang gaan. Als je een romantische tuin wilt creëren, zijn factoren als een mooi gazon en veel beplanting een must. Bestrating past hier echter ook prima tussen. Kies dan wel voor bijvoorbeeld natuursteen, klinkers of grindpaden.

Ronde vormen passen erg goed bij een romantische tuin, dus ook de bestrating hoeft niet te strak te zijn, maar kan op een speelse manier worden gelegd. Denk aan een slingerpaadje in je tuin of een rond terras.

Beplanting

Kenmerkend van een romantische tuin zijn de overdadig groeiende bloemen en planten. Maar welke bloemen en planten kies je dan? Niet ontbreken kunnen de bloemen die symbool staan voor romantiek, namelijk rozen. Naast rozen, misstaan ook andere rijk bloeiende bloemen, zoals lavendel, floxen en geraniums niet. Bloemen in romantische kleuren, zoals rood, roze of pasteltinten, zorgen ervoor dat de tuin een romantische eenheid wordt. Als je bomen in je tuin hebt, koester deze dan. Deze dragen bij aan een intieme sfeer in je tuin.

Het is verstandig om in je achterhoofd te houden dat een tuin met zoveel bloemen en planten natuurlijk ook veel onderhoud vraagt. Denk hierbij aan taken als het gras maaien, planten snoeien en onkruid wieden. Wil of kan je deze tijd hier niet aan besteden? Huur hier dan een bedrijf voor in of kies er voor om de vele bloemen en planten achterwege te laten en vooral te kiezen voor de juiste meubels en accessoires, die natuurlijk ook zeker niet onbelangrijk zijn in een romantische tuin.

Meubels en accessoires

De juiste tuinmeubels en accessoires kunnen je romantische tuin, terras of balkon helemaal compleet maken. Het voordeel van het inrichten van je tuin, is dat je ook met een klein budget al veel kan bereiken. Voor de meubels en accessoires in je tuin is het dan ook zeker niet nodig om voor de duurste varianten te kiezen. Ook juist vintage meubels passen perfect in een romantische tuin en kan je vaak voor weinig geld op de kop tikken. De meubels en accessoires mogen dan ook best een oude of verwilderde uitstraling hebben. Dit versterkt de romantische sfeer juist.

Met de tuinmeubels kan je verschillende kanten op. Zo sluiten meubels van natuurlijke materialen, zoals riet en (steiger)hout bijvoorbeeld perfect aan op deze tuinstijl, maar ook meubels van andere materialen kunnen het goed doen. Schilder deze in mooie, frisse tinten en je hebt eenvoudig en goedkoop een romantische tuinset bij elkaar. Kleedt de meubels aan met romantische accessoires, zoals kussens en kaarsen, om te zorgen voor een warme en gezellige sfeer.

Met elk budget

Het mooie van een romantische tuin is dat het niet uit hoeft te maken hoe hoog je budget is en hoe groot je tuin of balkon is. Je kan kiezen voor een volledige makeover of voor enkele romantische details. Op deze manier kan iedereen een vleugje romantiek in zijn of haar tuin brengen.

Laat een reactie achter