Room divider van touw

Ben je op zoek naar een originele en goedkope room divider? Dan is dit misschien iets voor jou!

Deze room divider  van touw maak je gewoon zelf! Een room divider is handig wanneer je een gedeelte van de woonruimte wilt afschermen van de rest, zonder teveel daglicht te verliezen of een wand te hoeven plaatsen.

Woontrendz-room-divider-van-touwDit heb je nodig:

  • Touw (afhankelijk van de hoogte en breedte)
  • 6 lange houten latten
  • 1 kleine lat voor de 4 zijkanten
  • Boormachine met gatenboor
  • Houtlijm of schroeven voor de behuizing
  • Verf en eventueel plamuur voor de afwerking
  • 2 hoekprofielen

Stap 1:
Teken eerst op de balk aan de onderzijde de gaten af waar je de touwen aan bevestigd. De afstand tussen de twee gaten is afhankelijk van de dichtheid die je wilt hebben. Dit kan je dus zelf bepalen. Op het voorbeeld is ca. 10 cm afstand aangehouden.

Stap 2:
Boor met de gatenboor op de afgetekende plekken een gat voor het touw. Dit gat moet groot genoeg zijn om het touw door te rijgen.

Stap 3:
Leg de constructie op de grond en meet de afstand voor de lengte van het touw. Dit moet de maat zijn van de hoogte van het plafond. Steek het touw door het eerste gat van de lat en knoop hem vast aan de onderzijde. Nu kan je beginnen met rijgen van beneden naar boven, tot je bij het laatste gat beland. Knoop hem ook hier vast.

Stap 4:
Nu je de touwen hebt verbonden en de knopen hebt gelegd is het handig om nog eens te controleren of je de lengte van de touwen goed hebt berekend. Zo niet dan kan je de knoop loshalen en de touwen langer of korter rijgen. Heb je hem goed afgemeten?  Dan kan je beginnen met de behuizing. Op deze afbeelding hebben ze hem koud verbonden (zonder in verstek te zagen). Het maken van de bekisting kan je met houtlijm doen of met schroeven die je naderhand kunt wegwerken met plamuur.

Stap 5:
Na het verven van het hout kan je hem gaan bevestigen aan het plafond. Het makkelijkste is om gebruik te maken van een hoekprofiel. Zorg dat je de hoekprofielen eerst op het plafond bevestigd met pluggen en schroeven (na goed meten) en boor hem daarna vast aan de zijkanten van de behuizing. Deze schroeven kan je nog wegwerken met plamuur voor een strakke afwerking.

3 reacties op “Room divider van touw

Laat een reactie achter